BOSS: Usame Zukorlić ne zna šta je muftijin amanet 1Admir Muratović - Foto: Privatna arhiva

Bošnjačko-srpski savez (BOSS), odbila je optužbe Stranke pravde i pomirenja (SPP) da su falsifikovani potpisi podrđke za listu „Savez za Sabdžak i dobre Bošnjane – Admir Muratović“.

Nakon, objavljivanja informacije da je Republička izborna komisija (RIK) proglasila tu listu za izbore za Bošnjačko nacionalno veće (BNV), SPP je optužila svoje bivše visoke funkcionere Samira Tandira i Admira Muratovića. da su falsifikovali potpise, a Tandira da je „ukrao bazu podataka SPP u Prijepolju“.

BOSS, u saopštenju, navodi da nedvosmisleno osuđuje „takav vid javne komunikacije, koji najviše govori o tome koliko je pravde i pomirenja ostalo u toj stranci“.

Ocenjeno je da je „žalosno i tužno da se SPP ponaša kao uvređeno dete, da obmanjuje građane svojim lažima i žali se kada se u političkom životu Sandžaka i Srbije javljaju druge političke stranke, ideje, druge politike“.

„Znaju oni dobro da je osnivanjem BOSS došao kraj njihovoj licemernoj politici, gde u Beogradu govore jedno, a u Novom Pazaru drugo“ – navodi se u saopštenju i konstatuje da „Usame Zukorlić ne zna šta je muftijin amanet, jer nikada nije bio ni među 100 njegovih najbližih saradnika“.

Nekadašnji visoki funkcioneri SPP, novog predsednika te partije pozivaju da odgovori otkud višemilionska imovina njegovim najbližim saradnicima, zašto je vršio eshumaciju njegovog oca muftije Zukorlića, zašto nije verovao laboratorijama u Srbiji, nego je tražio supervizore?

Mlađem Zukorliću su poručila „da umesto što širi mržnju, da se pomiri sa braćom i sestrama, koji su zbog tebe i tvojih saradnika morali da napuste rodni grad i da in daš deo nasledstva od zajednilkog oca, koji im po zakonu pripada“.

Tandir i Muratović su napustili redove SPP nezadovoljni radom novog rukovodstvam svi koji su dali podršku njihovom BOSS isključeni su iz SPP.

Lista „Savez za Sandžak i dobre Bošnjane – Admir Muratović“ biće četvrta na glasačkom listiću za BNV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari