Bratislav Gašić u kol centru SNS-a, navodno se širi jaz između njega i Vučića 1Instagram/bratislavgasic

Bratislav Gašić, ministar policije, bivši direktor BIA i bivši ministar odbrane, jedan od glavnih osnivača SNS, objavio je svoju fotografiju iz kol centra naprednjaka iz koga se vodi kampanja za lokalne izbore u Kruševcu.

„Ljudi su naša najveća snaga, zato je važno da ih čujemo i razgovaramo sa njima. Za ovih 11 godina uradili smo mnogo, ali to nije dovoljno. Moramo da nastavimo dalje sa razvojem i borbom za bolji život i standard svih građana. Kruševac ne sme da stane! Srbija ne sme da stane!“, poručio je Gašić u objavi na Instagramu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Братислав Гашић (@bratislavgasic)

U ovoj objavi Gašića iz kol centra gde je u društvu „radnog sloja“ unutar hijerarhije vladajuće stranke, odnosno onih koji su najniže na stranačkoj lestvici, može se tražiti i određena pozadina.

Naime, mediji pojačano spekulišu o raskolima unutar SNS, a jedna od tih priča glasi i da postoji jaz koji se sve više širi između Bratislava Gašića i Aleksandra Vučića, predsednika Srbije i od maja, samo „običnog“ člana vladajuće stranke.

Prema tim spekulacijama, kako je pisao portal Nova.rs, Gašić je nezadovoljan zato što umesto da SNS-om upravlja trijumvirat u kome bi bili on, Marko Đurić i Miloš Vučević, Vučić je liderstvo dao samo Vučeviću.

Kao posledica toga, navodno, još nije imenovan ni direktor policije u MUP-u, odnosno Vučić je osujetio Gašićeve planove koga da postavi i na to mesto, ali i za novog direktora u BIA.

Sa druge strane, u širim političkim krugovima u Beogradu se tvrdi da Vučić i te kako dobro zna koliko mu Gašić vredi, kao i da mu on od svih lokalnih stranačkih barona donosi najviše glasova.

U tim krugovima se ne isključuje mogućnost da jaz između Gašića i Vučevića postoji, ali da tu nije reč o stranačkim i kadrovskim pitanjima, već o mogućnosti da Vučić „povuče“ zaštitu, odnosno da ne spreči da Gašić potpadne pod strane sankcije, kakve su se desile Aleksandru Vulinu.

Takođe i da ponovo izloži Gašića osudi javnosti, kao što se već više puta dešavalo, a posebno tokom ovog leta kada je Gašić u Skupštini Srbije morao da brani postupanje državnog sistema u vezi sa masovnim ubistvima u školi na Vračaru i selima Dubona i Orašje, ali i šefa države i stranku od svih velikih afera prethodnih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari