"Brnabić ne bi mogla da prepozna fašizam ni kada bi ga njena stranka sprovodila": Sagovornici Danasa osudili premijerkin nastup na Pinku 1foto: Printscreen/RTV Pink

Premijerka Srbije Ana Brnabić jutros je na TV Pink „tajkunske medije“ u koje ubraja Danas, N1 i Novu, optužila za „brutalni fašizam“ zbog tekstova o Danilu Vučiću, sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića, ali i u jednom trenutku rekla da sudeći po ovim natpisima porodica Aleksandra Vučića ne treba da postoji.

Sagovornici Danasa, od kojih je neke Brnabić i spomenula, osuđuju ovakav nastup premijerke Srbije.

„Takva izjava Ane Brnabić nam govori da ona očigledno ne bi mogla da prepozna fašizam ni kada bi njena stranka sprovodila isti“, kategoričan je politički konsultant Dušan Lj. Milenković.

Urednik političke rubrike jednog od, za fašizam optuženih, medija – Nove.rs, Vojislav Milovančević kaže da je premijerka ovime „praktično optužila nezavisne medije da žele da ubiju dete predsednika Srbije“.

"Brnabić ne bi mogla da prepozna fašizam ni kada bi ga njena stranka sprovodila": Sagovornici Danasa osudili premijerkin nastup na Pinku 2
foto: Printscreen/YouTube/N1

– Premijerka je na taj način praktično optužila nezavisne medije da žele da ubiju dete predsednika Srbije. To je veoma opasna izjava i može da izazove mnogo problema novinarima koji se bave ovakvim temama, navodi on.

Napominje da niko ne želi zlo „detetu“ od 24 godine, ali da je, navodi, potpuno legitimno pisati i postaviti pitanje u kom svojstvu je Danilo Vučić posetio Republiku Srpsku i kako se našao među zvaničnicima ako je otišao tamo u privatnom aranžmanu.

Predsednik Narodnog slobodarskog pokreta Miroslav Parović smatra da Aleksandar Vučić zloupotrebljava svoju porodicu u političke svrhe.

"Brnabić ne bi mogla da prepozna fašizam ni kada bi ga njena stranka sprovodila": Sagovornici Danasa osudili premijerkin nastup na Pinku 3
Foto: Beta/BRANISLAV BOZIĆ/MO

– Ponaša se poput srednjevekovnih vladara. Tako sina šalje u Republiku Srpsku i Crnu Goru, jer sam tamo ne sme, brata u Rusiju, a zakonitu suprugu kod Zelenskog. Kada neko kaže kako to nije normalno on onda diže te nevažne ljude kao što su premijerka i ministri da okolo pričaju kako je svaka kritika napad na život Vučića, navodi Parović.

Uz to cilj je i odvraćanje pažnje sa, kako kaže, svakodnevnih poraza Srbije na međunarodnom planu čiji je uzrok, kaže, odsustvo bilo kakve principijelnosti i strateškog usmerenja zemlje.

Prilikom gostovanja Brnabić je pomenula i narodnog poslanika i predsednika poslaničkog kluba „Zeleno-levog kluba“ Radomira Lazovića, komentarišući njegovu izjavu da „Aleksandar Vučić banalno zloupotrebljava svoju porodicu“.

– Oni sada od Danila prave žrtvu svog oca. To je dalje kopanje rupe sramota. Radomir Lazović, poslanik Ne davimo Beograd, to je onaj „beba“ – „ti lutaš bebo“. On kaže da Aleksandar Vučić banalno zloupotrebljava svoju porodicu. Imate današnju naslovnu stranu „Državno dete koje vlast zloupotrebljava“. Sada ispada da mi zloupotrebljavamo Danila. Ali na čast njima, rekla je Brnabić.

"Brnabić ne bi mogla da prepozna fašizam ni kada bi ga njena stranka sprovodila": Sagovornici Danasa osudili premijerkin nastup na Pinku 4
foto FoNet Milica Vučković

Lazović kaže da su građani već navikli da premijerka i svi najviši organi svakodnevno iznose neistine i podmetačine.

– Ali bih ja insistirao na tome da nam samo objasni, da li je to Srbija postala kraljevina pa sad Vučić šalje svog sina kao nekakvog princa u posete drugim državama, poručuje ovaj poslanik.

Premijerka Srbije je jutros gostovala u emisiji „Novo jutro“ na TV PINK, u kome je najveći deo emisije govorila o pisanju „tajkunskih medija“ o sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari