Brnabić pozvala članove beogradskog SNS da glasaju za promenu Ustava 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Poverenica beogradskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Ana Brnabić pozvala je danas članove tog odbora da glasaju za ustavne promene na referendumu u nedelju, ocenjujući da nije u pitanju politički referendum, već referendum koji je važan za budućnost Srbije.

„Ovo je prvi put da se Ustav u Srbiji menja uz konsultacije sa Venecijanskom komisijom, što je važno za evropske integracije, a još važnije je kakvo sudstvo imamo za nas. Zato je važno izaći u nedelju na referendum i glasati ‘da’, jer to će značiti da smo svi jednaki pred sudovima, ali i da sudovi snose veću odgovornost i tako će biti brži i efikasniji“, kazala je Brnabić, a saopštio SNS.

Prema njenim rečima, ustavne promene tiče su pravosuđa i načina biranja sudija i tužilaca ističući da „nema veze sa preambulom Ustava o Kosovu i Metohiji, sa Rio Tintom niti sa bilo kojim drugim temama“.

Brnabić je navela da gradjani koji budu glasali za promenu ustava, glasaju za jačanje vladavine prava – jer na taj način se garantuje da politika ne utiče na sudstvo i da su pred licem pravde svi jednaki.

„Za gradjane Srbije je važno da sudstvo bude nezavisno, a tužilaštvo samostalno“, rekla je Brnabić.

Dodala je da je pitanje promene Ustava pitanje i daljeg evropskog puta Srbije i da je „sve što se radi u okviru evropskih integracija u interesu naroda“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari