Brnabić: Vučić može u Pulu, Rovinj, Opatiju, ali ne može u Jasenovac, hrvatske vlasti najviše ponizile hrvatsku državu 1Foto: FoNet/ Milica Vučković

Premijerka Ana Brnabić izjavila je danas da „mora da se raščisti, sve da se istera na čistinu“ i zatražila objašnjenje hrvatske vlade i države zašto je zabranjena poseta predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Jasenovcu.

„Nije mu zabranjeno da poseti Hrvatsku, može u Pulu, Rovinj, Opatiju, na more, ali ne može u Jasenovac. To je još brutalnija i zastrašujuća poruka nego da su mu rekli da je zabranjeno da poseti Hrvatsku“, rekla je Brnabić za TV Hepi.

Ona je istakla da će Vučić danas popodne najbolje odgovoriti na „gluposti“ koje su došle iz Hrvatske povodom ovog slučaja i pozvala građane da prate šta će tom prilikom govoriti.

Kako je istakla, Vučić je mnogo puta već pokazao koliko je tolerantan i da je njegova želja bila samo da u Jasenovcu postavi cvet na mesto najvećeg stradanja srpskog narodu.

„Poruka Hrvatske svim Srbima je meni jasna – a to je da je poruka ‘Za dom spremni“ u Jasenovcu prihvatljiva ali ne i cvet“, rekla je Brnabić, navodeći da je tabla sa takvim pozdravom pre nekoliko godina postavljena na tom prostoru u znak sećanja na poginule pripadnike HOS-a.

Brnabić je naglasila da je hvatska vlast svojim postupkom „najviše ponizila hrvatsku državu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari