Dejan Bursac foto Printskrin N1foto Printskrin N1

Politikolog Dejan Bursać smatra da se predsednik Aleksandar Vučić kockao sa tajmingom oko dogovora za Kosovo i izgubio, te da se sada nalazi u procepu, pri čemu mu je okosnica rejtinga i dalje relativno materijalno blagostanje, dok je kosovosko pitanje samo emotivni okidač.

Nije kao da je naša pozicija oko Kosova dugoročno bila naročito održiva, bilo je samo pitanje do kada guramo i odgovor je došao u možda i najgorem trenutku: kad više nemaš s čime da se cenkaš, nemaš ni šta da dobiješ, a Zapad prvi put posle iks godina složan i zbog Rusije naložen, napisao je Bursać na Tviteru.

I to je ustvari posledica Vuciceve “strategije”, možda bi rešavanjem u nekoj ranijoj (za njega ili Srbiju) povoljnijoj situaciji mogao više da izvuče, ali se kockao sa tajmingom, odugovlačio, gledao u nebo da li će nešto da se desi, što je generalno naša spoljnopolitička doktrina, naveo je Bursać u nizu objava.

I sad je u procepu, sa jedne strane Zapad sa druge domaći rejting. A da se ne lažemo popularnost kod glasača mu drži relativno blagostanje (ili obećanje istog), Kosovo je tek emotivni triger, stoga je jasno šta će izabrati, samo pitanje kako upakovati, a to zlopaćenje sad gledamo, zaključio je Dejan Bursać komentarišući obraćanje predsednika Srbije povodom prihvatanja francusko-nemačkog plana za Kosovo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari