Aleksandar Jovanovic Cutafoto BETAPHOTO/MILOS MISKOV

Ekološki ustanak će insistirati na prebrojavanju svakog glasa, ali ne može samo Ekološki ustanak da brani izbornu volju građana. Moraće da preuzmu svi odgovornost za to. Cela opozicija i svi oni koji sebe smatraju opozicijom, kao i ovi drugi. U pitanju je volja naroda sa kojom ne sme niko da se zaj*bava – kaže za Danas Aleksandar Jovanović Ćuta, lider Ekološkog ustanka, u odgovoru na pitanje da li će večeras biti protesta ispred sedišta Republičke izborne komisije, u Beogradu.

Podsetimo, sinoć su ispred RIK protestovali predstavnici koalicije Moramo zbog krađe izbora i ponašanja ove institucije u noći održavanja izbora, kada su, mimo običajnosti, odlučili da prestanu da se obraćaju javnosti.

Kako je reporterka Danasa izvestila, građani koji su se odazvali ovom pozivu bili su nezadovoljni kada su ih čelnici Moramo pozvali da se raziđu, izražavajući to kroz pitanje u klicanju: „Zašto ste nas onda zvali da dođemo?“.

Tada je i postalo očigledno da nije postojao plan o daljim koracima, odnosno jedinstvo opozicije u odnosu na proteste i potezima koje bi trebalo preduzeti.

Đorđe Miketić iz koalcije Moramo je pozivajući građane da se raziđu rekao da je „bez veze da blejimo ovde“, aludirajući na neophodnost dogovora strategije za odbranu glasova, odnosno nužnost da se sačekaju zvanični rezultati izbora koje saopštava RIK.

Glumica Bojana Novaković je, takođe, bila protiv poziva okupljenim demonstrantima da se povuku i odu kućama do večeras, odnosno konkretnijeg dogovora opozicije u vezi sa demonstracijama.

Ćuta o protestima: Ne može samo Ekološki ustanak da se bori, odgovornost da preuzme cela opozicija 1
Foto: FoNet

– Koalicija Moramo je juče imala sastanak sa predstavnicima koalicije okupljene pod nazivom Ujedinjena Srbija, a danas u pola pet imaćemo ponovo sastanak, kada ćemo da prikupimo sve dokaze o krađi glasova. Dakle, ono što smo ustanovili, dokaze konkretne o tome gde je došlo do nepravilnosti, kršenja zakona… Pa će se izaći, nadam se, na konferenciju za novinare sa zajedničkim saopštenjem. Moramo da sačekamo to, odnosno da vidimo šta ćemo da radimo zajedno. Jer, mi to moramo zajedno. Ne može samo Ekološki ustanak to da radi. Da brani izbornu volju građana – kaže za Danas Aleksandar Jovanović Ćuta.

Mi ćemo insistirati na prebrojavanju svakog glasa, ističe on, ali ne može samo Ekološki ustanak da brani izbornu volju građana.

– Moraće svi da preuzmu odgovornost za to. Cela opozicija i svi oni koji sebe smatraju opozicijom, kao i ovi drugi. U pitanju je volja naroda sa kojom ne sme niko da se zaj*bava. Za odbarnu te volje i poštovanje zakona, moraće da se založe i drugi a ne samo Ekološki ustanak. Nije nikome do pesme, nikome nije ni do pevanja ni do slavlja, jer nisu takva vremena. Ako neko misli da slavi i peva, neka peva, mi to nećemo – zaključio je Aleksandar Jovanović Ćuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari