Direktor policije u Bosni i Hercegovini najavio istragu navoda da je Radoičić nabavljao oružje iz Tuzle 1Foto: BETAPHOTO/ MILAN OBRADOVIC

Vahidin Muhić, direktor Federalne uprave policije Bosne i Hercegovine najavio je da će proveriti navode da je Milan Radoičić oružje, municiju i eksplozivna sredstva nabavljao iz Tuzle, za šta ga sumnjiči beogradsko Više tužilaštvo.

“Federalna uprava policije poduzeti će aktivnosti koje se odnose na provjeru navoda o tome da je lice Milan Radoičić od januara 2023. godine do 24. septembra nabavljao oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći iz Tuzle. Već ujutro zatražit ćemo od organa Republike Srbije da nam dostave raspoložive informacije, a nakon čega ćemo poduzeti mjere i radnje iz naše nadležnosti”, rekao je Munjić, a prenosi N1 BiH.

Naime, kako je ranije danas saopštilo beogradsko Više tužilaštvo Radoičić se tereti da je od januara 2023. godine do 24. septembra oružje, municiju i eksplozivna sredstva velike razorne moći nabavljao iz Tuzle, Federacija BIH, koje mu je isporučivano na teritoriji Grada Beograda, najčešće na potezu Bubanj Potok – Vrčin, a koje je potom prenosio i skladištio na neutvrđenim lokcijama na teritoriji Кosova.

Radoičić se sumnjiči da je sa više nepoznatih lica izvršio krivična dela Udruživanje radi vršenja krivičnih dela, Nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet vatrenog oružja i eksplozivnih materija i Teška dela protiv opšte sigurnosti. On je u toku dana saslušan u tužilaštvu, koje je predložilo sudu da mu zbog opasnosti od bekstva odredi pritvor u trajanju od 30 dana.

Milan Radoičić, doskorašnji potpredsednik Srpske liste, javno je priznao učešće u oružanom sukobu u selu Banjska ističući da sa organizacijom događaja vlast u Srbiji nije imala nikakve veze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari