DJB: Srbija mora da odbije ultimatim Brisela o odricanju od Kosova 1Foto: FoNet/ Ognjen Stevanović

Pokret Dosta je bilo (DJB) saopštio je da će, sudeći po medijskim natpisima, srpskoj delegaciji u četvrtak u Briselu biti isporučen zahtev za odricanjem od Kosova i Metohije, a da Srbija mora da odbije taj ultimatum.

Kako DJB ističe, vlast je sebe dovela u tešku poziciju u kojoj moli Berlin i Brisel da falsifikovanu skupštinu priznaju kao legalnu i legitimnu.

„Berlin želi da trenutna vlast u Srbiji dobije tročetvrtinsku većinu u Narodnoj skupštini i spreman je da zatvori oči pred činjenicom da je ta većina rezultat falsifikovanih izbora, jer onda može kroz parlament da progura nemačku politiku za Kosovo i Metohiju i promenu ustava“, navodi DJB u saopštenju.

Prema njihovim rečima, vlast je svojom poslušnom politikom prema Kini i Nemačkoj svrstala Srbiju na pogrešnu stranu bankarskog globalizma, ali ipak, zaključuju oni, „nije kasno da se ta greška ispravi“.

„Istorijsko mesto Srbije je među suverenistima. Republika Srbija u četvrtak mora odbiti ultimatum Brisela. Ukoliko to u ime Republike Srbije ne uradi trenutna vlast, ultimatum će odbiti narod na ulici“, zaključuje pokret DJB.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari