Đilas: Sestrić nepostojeće tetke iz Kanade nastavlja da krši zakon 1foto FoNet Aleksandar Barda

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas kaže za Danas da ministar policije Aleksandar Vulin nastavlja da krši zakon.

On je to rekao komentarišući najavu ministra policije Aleksandra Vulina da će policija „reagovati u skladu sa svojom snagom i ovlašćenjima“ i „primeniti nasilje“.

„Prave se nepotrebne tenzije. Ali, ako to zavisi od policije onda će policija reagovati u skaldu sa svojom snagom i ovlašćenjima, onda ćemo morati da primenimo nasilje“, rekao je Vulin u jutarnjem programu TV Hepi, navodeći kako policija „radi sve da do nasilja ne dođe“.

„Julovac Mire Marković, Novosađanin koji je po diplomu išao u Kragujevac na fakultet na kome su desetine profesora optužene za prodaju ispita, sestrić nepostojeće tetke iz Kanade, nastavlja da krši zakon iz dana u dan. U svom ludilu ide dotle da sam priznaje da policija pribegava nasilju, a ne da koristi silu kako to zakon u pojedinim situacijama dozvoljava“, naveo je Đilas.

Prema njegovim rečima, niko nema pravo da poziva ili preti nasiljem.

„Čovek koji je naredio povlačenje policije sa mosta u Šapcu, kako bi batinaši mogli da odrade svoj posao, suočiće se posle 3.aprila sa ozbiljnim optužbama i krivičnim postupkom koji ce biti pokrenut za niz nezakonitih dela koje je počinio“, rekao je predsednik SSP.

Pojedini pripadnici policije su na protestima u subotu u Beogradu i Novom Sadu prema građanima u blokadi primenili nepotrebnu silu.

A ministar se lično iza kordona policije pojavio na blokiranom auto-putu  kod Sava centra.

Sagovonici Danasa smatraju da je to učino jer je želeo je da kontroliše unuformisani deo policije jer zna da je većina policajaca na strani naroda.

Danas je predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da je savetovao policiji da se u subotu 4. decembra na sledećoj blokadi povuče i ne reaguje ukoliko ne bude bilo potrebe.

A o tome šta bi mogli biti Vučićevi potezi za narednu subotu naši sagovonici da smatraju da bi mogao da angažuje huligane i pojača prisustvo policije, ali se ne isključuje ni mogućnost da povuče sporne zakone o eksproprijaciji i referendumu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari