Dokle sežu ambicije Gorana Vesića i šta o tome misle u vrhu SNS? 1Goran Vesić Foto: FoNet/ Milica Vučković

Goran Vesić, dosadašnji zamenik gradonačelnika Beograda, gotovo sigurno neće biti deo buduće gradske vlasti, niti deo tima Aleksandra Šapića, sa kojim i nije baš u najboljim odnosima.

O svojoj budućoj poziciji Vesić ne želi otvoreno da govori, navodeći da o tome odlučuje stranka. Ipak u Srpskoj naprednoj stranci ističu da njegove ambicije idu dosta visoko, čak do premijerske funkcije.

“Druga funkcija za koju je Vesić zainteresovan svakako je mesto ministra građevine i to je realnija opcija. Ambicije su jedno, ali je najvažnije šta na sve to kažu članovi i predsednik stranke. Upravo zbog tog stava najrealnija opcija je da Siniša Mali, aktuelni ministar finansija nasledi Anu Brnabić na premijerskoj funkciji, a da Vesić i Tomislav Momirović podele ministarstvo građevine, infrastrukture i saobraćaja. No, do konačne odluke o kojoj se najviše pita predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić ima još dosta vremena. Da sačekamo bar da izbori budu završeni”, kaže za Danas izvor iz vrha Srpske napredne stranke.

O svojim ambicijma, ali i ranijoj poruci da ga Aleksandar Šapić ne vidi u svom timu, Vesić nije želeo da govori za Danas. Doduše nedavno je objasnio da nije lovac na funkcije i da ne komentariše spekulacije koje se u vezi sa njegovim funkcijama pojavljuju u javnosti.

“Samo me još za patrijarha niko nije kandidovao. Ipak, moram da kažem da su me najave o premijerskoj funkciji koja mi se navodno nudi iskreno nasmejale. Moj stav je da premijer treba da bude iz SNS. Kome će predsednik Srbije predložiti mandat ne znam, jer on je predsednik Republike i ima legitimno pravo da odluči ko će biti mandatar. Njegov predlog Predsedništvo stranke će svakako podržati”, rekao je Vesić.

Prema njegovoj proceni Ana, Siniša i Miloš više od njega zaslužuju mesto premijera i imaju njegov glas.

“Ana je odličan premijer, Siniša vrhunski ministar finansija, a Miloš sjajno vodi Novi Sad. Obrazovani su, vredni i imaju rezultate. Ponosan sam što sarađujem s njima i zato što delimo iste političke ideale.“navodi Vesić.
Priznaje da svi koji se bave javnim poslom moraju biti spremni da se tim poslom bave još jedan dan ili još deset godina. Kao i da njegovo znanje, rezultate, energiju i rad niko ne može da mu oduzme.

Vesić je, kako sam ističe, ponosan na sve što je uradio za osam godina, jer se njegovi rezultati vide na svakom koraku, na novim fasadama, trgovima, ulicama, parkovima, zgradama, bulevarima. Ne krije da ga čini srećnim što Beograđani mogu da pročitaju i njegove knjige i da pogledaju njegove serije.

Kada je Aleksandar Šapić imenovan za nosioca liste za beogradske izbore, uprkos ličnoj Vesićevoj “kombi kampanji”, jasno je bilo da on neće biti nove gradske garniture, ukoliko SNS bude u poziciji da formira vlast. Još maja prošle godine, nakon utapanja SPAS-a u SNS, Šapić je obelodanio da je njegova ambicija da bude gradonačelnik Beograda.

Tom prilikom je naveo da će izabrati najbliže saradnike, sa kojima će moći da ponese odgovornost, ali da u tom timu neće biti mesta za Gorana Veseća. Odmah je usledio odgovor Vesića da Šapić treba da nauči da u SNS postoji samo jedan tim – tim predsednika Vučića.

Bez obzira na njihov stari antagonizam, zamenik gradonačelnika na beogradskom odboru Srpske napredne stranke, ipak, je glasao da Šapić bude zvanični kandidat za gradonačelnika. To je objasnio rečima da je obaveza svakog člana SNS da glasa za odluke stranke.

Upućeniji u prilike SNS kažu da Vesić nije preko noći promenio mišljenje o Šapiću, već da je dobio čvrste garancije da će dobiti neku od važnih funkcija u budućoj vladi Srbije. Stoga ni ne čudi što sam Vesić sa nestrpljenjem očekuje, kako kaže, da se “ završi saga u Velikom Trnovcu i da se konačno konstituiše Narodna skupština”.

Goran Vesić, da podsetimo, bio je pomoćnik gradonačelnika i gradski menadžer, a potom i zamenik gradonačelnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari