Pavle Grbovićfoto FoNet Milica Vučković

Marko Đurić, kao budući ministar, mora da odgovori javnosti da li je sporna fotografija sa Milanom Radoičićem nastala pre ili nakon što je isti završio na crnoj listi države u kojoj je Đurić i dalje ambasador.

To smatra lider PSG Pavle Grbović. On je to napisao na društvenoj mreži Iks a povodom fotografije, koju je objavio je portal “RKS news” sa Kosova, uz navode da ona otvara ozbiljna pitanja o vezama između političkih krugova i osoba poznatih po kriminalnim aktivnostima.

Kako se vidi na fotografiji, Đurić i Milan Radoičić, nekadašnji potpredsednik Srpske liste koji je preuzeo odgovornost za dešavanja 24. septembra u Banjskoj, sami sede za stolom u restoranu. Međutim, nije poznato kada se desio ovaj susret ambasadora Srbije u SAD i Radoičića, koji je pod sankcijama Amerike zbog korupcije i za kojim je raspisana Interpolova poternica na Kosovu i za kojim je Kosovo raspisalo Interpolovu poternicu.

Grbović dodaje da budući mandatar, ko god to bio, mora jasno da se odredi da li će nastaviti da štiti Radoičića i njegove privatne interese ili će taj čovek biti adekvatno krivično i politički procesiuran.

Povodom objavljivanja fotografije, oglasio se na Iksu i Marko Đurić.

On je napisao da bi bio razočaran da povodom njegovog skorašnjeg povratka nije povedena negativna kampanja.

“Makar i prilično jadna. Nemam nameru da se pravdam Kurtiju i Svećlji niti njihovim botovima i drugim zlonamernima za bilo šta. Nikada nisam krio niti se stideo vrlo javnih kontakata koje imam u okviru posla koji obavljam. Osim sa različitim srpskim predstavnicima sa kojima i dalje ostvarujem redovan kontakt i volim da se sretnem i danas, sastajao sam se mnogo puta, takođe u okviru posla koji obavljam i sa brojnim albanskim liderima koji se od domaćeg i međunarodnog pravosuđa terete za neopisive ratne zločine protiv mog naroda. To mi je lično uvek padalo neuporedivo teže. Kao i susreti koje sam morao da imam sa etnonacionalistima Kurtijem i Svećljom koji brutalno gaze osnovna ljudska prava Srba na KiM i imaju nevinu krv na svojim rukama”, napisao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari