Potpredsednik Samostalne liberalne stranke(SLS) i šef poslaničke grupe u kososvkoj Skupštini Bojan Stojanović, rekao je FONETU da će SLS ući u Vladu Kosova samo ako bude sigurna da će to obezbediti zaštitu srpskih ineresa na Kosovu i Metohiji. „Ništa nismo odlučili zato što ponuda mandatara nije bila konkretna i očekujemo da će se to desiti ovih dana.

Potpredsednik Samostalne liberalne stranke(SLS) i šef poslaničke grupe u kososvkoj Skupštini Bojan Stojanović, rekao je FONETU da će SLS ući u Vladu Kosova samo ako bude sigurna da će to obezbediti zaštitu srpskih ineresa na Kosovu i Metohiji. „Ništa nismo odlučili zato što ponuda mandatara nije bila konkretna i očekujemo da će se to desiti ovih dana.“ Upitan kako će se ponašati SLS ako uđu u Vladu, a ona jednostrano proglasi nezavisnost Kosova, Stojanović kaže da se „nadaju da do toga neće doći, budući da proces nije još završen“. Ako bi Kosovo postalo nezavisno, najgore što se može desiti je da Srbi napuste svoja ognjišta, ocenio je Stojanović.
„Mi želimo da pomognemo ljudima koji žive na Kosovu u rešavanju konkretnih problema, a kada će biti završen proces rešavanja konačnog statusa Kosova niko ne zna. Mi ne možemo da zaustavimo vreme, stalno imamo neke datume i najave, a ljudi moraju da žive“. Odluku o postupanju u slučaju da Vlada Kosova jednostrano proglasi nezavisnost SLS će doneti „uz konsultacije sa ljudima iz državnog vrha Srbije, međunarodnom zajednicom i sa ljudima koje mi treba da predstavljamo“, rekao je Stojanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari