MUP formirao Radnu grupu za podršku unapređenju izbornog procesa 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas da je formiralo Radnu grupu u okviru tog ministarstva za podršku unapređenju izbornog procesa u Srbiji.

Ta radna grupa formirana je povodom Radne grupe koju je formirao Odbor skupštine Srbije za ustavna pitanja i zakonodavstvo u sklopu dijaloga poslaničkih grupa u vezi sa unapređenjem izbornog procesa kroz primenu preporuka ODIHR-a, u čijem radu učestvuju i predstavnici MUP-a.

Zadatak Radne grupe je, kako se dodaje u saopštenju, da izvrši analizu propisa iz nadležnosti MUP-a, kao i analizu efikasnosti informaciono-komunikacione podrške organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora, na planu „blagovremene razmene ažuriranih podataka od značaja za izborni proces, a koje MUP obrađuje u skladu sa zakonom“.

„U zavisnosti od rezultata analize, Radna grupa će predložiti odgovarajuće izmene propisa i mere za unapređenje efikasnosti informaciono-komunikacione podrške organima i telima nadležnim za sprovođenje izbora“, dodaje se u saopštenju.

Na taj način, kako se dodaje, MUP „potvrđuje svoju posvećenost poštovanju načela transparentnosti u obavljanju poslova iz svoje nadležnosti i davanju doprinosa ostvarivanju javnog interesa“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari