Kako je Marina Komad iskritikovala nastup Dragana Šutanovca u "Utisku nedelje" 1Printskrin Nova S

Marina Komad, savetnica za medije Borisa Tadića, lidera Socijaldemokratske stranke i bivšeg predsednika Srbije, u nizu objava na društvenoj mreži Tviter, oštro je kritikovala televizijski nastup Dragana Šutanovca, koji je bio ministar odbrane u vreme Tadićeve vlasti.

Komad je kritikovala izjave koje je Šutanovac dao gostujući u emisji „Utisak nedelje“ na Novoj S.

“Priče o suverenitetu, teritorijalnom integritetu i sličnim glupostima”. Odmah potom bivši ministar (!) pojašnjava kako je Ustav nebitan i da tu može da piše šta god!!! Zapravo je za opoziciju lekovito da ovakav Šutanovac zastupa javno interese režima“, napisala je Komad, a zatim nastavila:

„Nego ako smatra da je Kosovo završena priča još 1999. što je bio ministar u vladi koja nije delila taj stav i što to nije rekao dok je bio na vlasti, a ni kasnije u opoziciji kao predsednik DS? Kako li se svega toga setio baš sada 2023?“.

Kako je Marina Komad iskritikovala nastup Dragana Šutanovca u "Utisku nedelje" 2

Takođe je u objavama navela i „da li je realno da je Šutanovac izjavio da Kosovo i sada može da se priključi Albaniji i da bi time po automatizmu bilo članica UN i drugih medj. organizacija?! Inače, na početku emisije se hvalio znanjem i iskustvom“.

„I kao da ovo neznanje nije bilo dovoljno, on tu tvrdnju koristi kao argument da ne bi trebalo strahovati od mogućnosti formiranja velike Albanije. Kao, ništa ih ni sada ne sprečava. I ovo je sagovornik u emisiji za tumačenje međunarodnih sporazuma?“, konstatovala je Komad.

 

Kako je Marina Komad iskritikovala nastup Dragana Šutanovca u "Utisku nedelje" 3

„Neistina je ovo što je Šutanovac izneo u Utisak da sporazum ne omogućava članstvo Kosova u UN ako to ne piše eksplicitno u sporazumu. A neverovatna izjava da je nebitan stav Srbije o tome je neviđena politička, diplomatska, pa i logička besmislica!“, dodala je.

„Šutanovčevo lobiranje za sporazum je toliko naivno da mu je tumačenje otprilike da je to sporazum protiv albanskih interesa, a sve što se traži od Srbije je ionako nebitno. Pa što onda uopšte nude sporazum ako je nebitno? Onda je nebitno i ako Srbija ne potpiše?“, komentarisala je Komad i zaključila:

„Svih prethodnih meseci Šutanovac napada one koji mu kažu da se sprema za funkciju ambasadora u SAD, a u Utisku kaže da bi to bilo fenomenalno. Dakle, bivši predsednik DS-a sada i javno priznao da bi bilo fenomenalno da mu ova vlast ponudi funkciju“.

Šutanovac je bio predsednik DS-a (nakon što je Tadić 2014 napustio DS, potom i Dragan Đilas koji ga je nasledio na liderskoj funkciji, a potom i Bojan Pajtić), od 2016. do 2018.

Tadić je 2018. podržao Šutanovca na beogradskim izborima, ali je DS zabeležila istorjiski neuspeh padom ispod cenzusa, koji je tada iznosio 5 odsto. Šutanovac je podneo ostavku na mesto lidera stranke, a u sukobu sa aktulenim rukovodstvom sa Zoranom Lutovcem na čelu, isključen je iz članstva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari