Nakon što je u Bujanovcu formirana koaliciona vlast koju čini 12 odbornika Demokratske partije (DP) Nagipa Arfija uz podršku pet odbornika Grupe građana dr Stojanče Arsić i Koalicije „Za bolji Bujanovac“ (DS, SPS, SDPS i Grupa građana „Sveti apostoli Petar i Pavle“) koja ima 21 od 41 odbornika, albanski izvori sa juga Srbije potvrdili su za Danas da bi vrlo brzo moglo doći do potpune rotacije koalicione strukture, a samim tim i do promene rukovodećeg tima.

Kako navode izvori Danasa, u načelu je postignut sporazum da novu koalicionu vlast u Bujanovcu čini devet odbornika Partije za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija, četiri odbornika „Koalicije za Bujanovac“, dva iz SNS, kao i šest iz Pokreta za demokratski progres (PDP) Jonuza Muslijua.

Nova koalicija bi takođe imala 21 odbornika i tako bi umesto aktuelnog Nagipa Arifija na čelo opštine bio vraćen Šaip Kamberi (PDD), koji je u prethodnom mandatu obavljao tu funkciju. Prethodno je narodni poslanik PDD u Skupštini Srbije Riza Haljimi svojim glasom dao podršku novoj vladi Srbije i razgovarao sa čelnicima SPS i SNS. Partija za demokratsko delovanje (PDD) Rize Haljimija u Medveđi je nakon lokalnih izbora takođe napravila koalicionu vlast sa socijalistima dajući podršku Slobodanu Draškoviću da još jednom bude izabran za predsednika opštine.

Posao završen u Vranju

Moguću kombinatoriku nisu bili spremni da potvrde, niti da demantuju ni albanski ni srpski politički izvori, ali kako saznajemo, sve je dogovoreno na višečasovnom sastanku održanom u Vranju, uz prisustvo čelnika regionalnih funkcionera SPS i PDD. Premijer Ivica Dačić i ministar finansija i ekonomije Mlađan Dinkić najavili su prethodne nedelje promene koalicionih vlasti u više gradova u Srbiji, ali tom prilikom nije pominjao Bujanovac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari