Koalicija Nacionalno okupljanje više ne postoji: Dveri i Zavetnici odlaze svako svojim putem 1foto FoNet Zoran Mrđa

Obaveštavamo javnost Srbije da je 30. decembra 2023. godine, na dan kada su na pojedinim biračkim mestima ponovljeni neregularni izbori, prestala da postoji predizborna koalicija Nacionalno okupljanje, navodi se u saopštenju koje su potpisali liderka Zavetnika Milica Đurđević Stamenkoviski i Ivan Kostić, potpredsednik Dveri, Ratko Ristić, kandidat koalicije za gradonačelniak Beograda i ostali članovi koalicije.

Kako se navodi, osnivači koalicije (Srpski pokret Dveri i Srpska stranka zavetnici) ubuduće će nastupati samostalno i samim tim snose pojedinačnu političku odgovornost za stavove izrečene posle 30. decembra prošle godine.

“Srpski intelektualci koji su u izbornoj kampanji dali načelnu i programsku podršku Nacionalnom okupljanju, od momenta gašenja Nacionalnog okupljanja ne stoje više iza izjava pojedinih stranaka članica bivše koalicije”, zaključuje se u saopštenju.

Podsetmo, ova koalicija nije prešla cenzus na izborima 17. decembra  i nije ušla u Skupštinu Srbije. Zato se lider Dveri Boško Obradović povukao sa mesta predsednika ove stranke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari