Kovačevski čestitao Vučiću i Kurtiju na hrabrosti i vizionarstvu 1Foto: BETAPHOTO/VLADA SEVERNE MAKEDONIJE

Premijer Severne Makedonije Dimitar Kovačevski čestao je danas srpskom predsedniku Aleksandru Vučiću i kosovskom premijeru Aljbinu Kurtiju na hrabrosti i viziji i poželeo napredak svim građanima Srbije i Kosova na putu ka EU.

Kovačevski je čestitku uputio noćas nakon završetka dijaloga Srbije i Kosova, koji je pod pokroviteljstvom EU održan u Ohridu.

Premijer Severne Makedonije je pozdravio postignuti dogovor o primeni sporazuma za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije, koji će biti sastavni i obavezujući deo evropskog puta obe strane.

„Smatram da je dogovor o implementaciji Aneksa sporazuma, uključujući i sporazum o punoj implementaciji obaveza iz prethodnih sporazuma Dijaloga, značajno dostignuće. Mir, pomirenje i ekonomski razvoj ključni su preduslovi za ubrzani napredak čitavog Zapadnog Balkana ka EU“, rekao je Kovačevski.

Istakao je da je ponosan srećan što je u ime makedonskih građana sa svojim timom bio domaćin ovog važnog pregovaračkog procesa pod okriljem EU i uz podršku SAD, čime je potvrđeno njegovo lično opredeljenje da Zapadni Balkan pripada u EU.

„Želim da čestitam predsedniku Vučiću i premijeru Kurtiju na hrabrosti i viziji, a svim građanima Srbije i Kosova želim napredak i uspeh na putu ka EU. Severna Makedonija će uvek biti prijatelj svih susednih zemalja i nastavićemo putem evropskih integracija i strateškog dijaloga sa SAD“, rekao je Kovačevski.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari