Lazović u Bundestagu: Članovi nemačke vlade u nama vide partnere za budućnost Srbije 1Foto: Privatna arhiva

O trenutnoj situaciji u Srbiji, predstavnici Zeleno-levog fronta, Pokreta slobodnih građana, Demokratske stranka i Stranke slobode i pravde razgovarali su danas sa poslanicima nemačke vladajuće koalicije, koju čine zeleni, liberali i socijaldemokrate. Sastanak je dogovoren još pre raspisivanja izbora u Srbiji, ali je nakon raspisivanja taj sastanak dobio dodatno na značaju, tvrde predstavnici srpske oozicije.

Opozicione stranke su pozvane da se predstave i da se pokaže da postoji demokratska alternativa.

„Taj simboličan događaj govori o tome da članovi nemačke vlade u nama vide partnere za budućnost Srbije i što je još važnije da Aleksandar Vučić nije jedina adresa sa kojom se razgovara, kao što je to bio slučaj za vreme vlade Angele Merkel“, ističe Radomir Lazović, kopredsednik Zeleno – levog fronta i prvi na listi Srbija protiv nasilja.

Dodaje da su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ u Berlin otišli po pozivu partija koje čine nemačku vladu. A prema njegovim rečima, na sastanku se razgovaralo o ključnim temama kojima se bavi koalicija „Srbija protiv nasilja“, kao što je zaustavljanje korupcije i kriminala, ispunjanjavanje zahteva protesta i zaustavljanje ogromnih poskupljenja, naročito hrane.

„Razgovarali smo i evropskim integracijama, gde smo izneli stav da je Aleksandar Vučić najveća prepreka ka evropskim integracijama Srbije, zbog toga što ne može neko ko osvaja vlast na nameštanim izborima, neko ko vlada zloupotrebom medija i batinašima preti građanima, odjednim da reformiše Srbiju tako da ona poštuje EU standarde“, navodi Lazović.

Njegova stranačka koleginica Biljana Đorđević navela je tokom razgovora da je Srbija protv nasilja u kampanji sa idejom da u Beogradu pobedii da menja politiku i vrati EU perspektivu u Srbiji.

“ A to možemo kroz borbu protiv nasilja i korupcije“, poručila je Đorđević i naglasila da su predstavnici koalicije „Srbija protiv nasilja“ insistirali na tome da poruke koje dolaze iz EU moraju da se bave položajem života običnih ljudi, a da je za njih važno pitanje korupcije, životnog standarda i inflacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari