Ljajić: SDPS treća stranka po razvijenosti partijske infrastrukture, odmah iza SNS i SPS 1Foto: FoNet/Vlada Srbije/Miloš Perić

Predsednik Socijaldemokratske partije Srbije (SDPS) Rasim Ljajić izjavio je danas da je ta stranka „treća politička snaga u zemlji po razvijenosti partijske infrastruktura, odmah iza Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS), sa više od 150 opštinskih i gradskih odbora“.

Ljajić je na izbornoj skupštini beogradskog ogranka SDPS-a najavio i da će stranka koju vodi u narednom periodu osnovati još deset odbora širom Srbije, „čime će partijska mreža u potpunosti biti zaokružena“.

On je dodao da je to „samo početak izbornih aktivnosti“, sa ciljem priprema za redovne lokalne izbore 2024. godine.

Ljajić je podvukao i da je, osim jačanja infrastrukture, cilj SDPS i promocija socijaldemokratske ideje, za koju je naveo da je „u evidentnoj krizi u čitavoj Evropi, a koja se temelji na principima slobode, pravde, solidarnosti i jednakosti, kao trajnih civilizacijskih vrednosti“.

Za predsednika beogradskog odbora SDP Srbije izabran je Igor Mušić, dok su novi potpredsednici Igor Jovanović, Nataša Mihailović, Marko Perović i Nemanja Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.