Milenko Jovanov optužio opoziciju da joj je Veljko Belivuk lider i predložio degutantno ime za poslanički klub 1foto (BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV)

Milenko Jovanov, ovlašćeni predstavnik predlagača iz tredova SNS, optužio je danas opoziciju da im je lider optuženi vođa kriminalne grupe Veljko Belivuk, jer su u Skupštini prenosili njegove reči sa jučerašnjeg iznošenja odbrane.

On je predložio opoziciji da osnuje poslaničku grupu pod nazivom „Pravimo ćevape – Veljko Belivuk“, što bi, kako je rekao, bilo adekvatno ono što su govorili.

Jovanov je bio vidno iznerviran izlaganjem opozicionih predstavnika koji su pitali ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina, republičku tužiteljku Zagorku Dolovac i predsednika SNS Aleksandar Vučića hoće li i kada biti istražene Belivukovi navodi koji, prema stavu opozije, jasno ukazuju na spregu države i kriminala.

Jovanov je predstavnike opozicije nazvao belivukovim portparolima koji prenose njegove reči, da se ponose njime i teraju da se veruje u Belivukove reči da nije učetsvovao u delima za koje postoje fotografije.

– Oni predstavljaju Veljka Belivuka, oni slučaju šta kaže Veljko Belivuk po prenose u Skupštni. Belivuk je našao svoju političku podršku iako je Aleksandar Vučić pet puta demantovao da se video s njim, ali oni bezuslovno veruju Belivuku – naveo je između ostalog Jovanov.

Inače je tokom cele sednice Skupštine provejavao Belivukov iskaz pred sudom što je uzmenirilo poslanike SNS.

Podsetimo, Veljko Belivuk je negirao krivična dela koja mu se stavljaju na teret, odlučivši da veći deo svog izlaganja posveti odnosu koji je imao sa najvišim predstavnicima vlasti.

Kako je istakao, on je bio član Srpske napredne stranke od 2011. godine, precizirajući da je bio zadružen za novobeogradske blokove 45 i 70. Belivuk je naveo da je, zajedno sa ubijenim Aleksandrom Stankovićem, kontrolisao tribinu Partizanovog stadiona, obezbeđujući da niko pogrdno ne skandira predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

Usluge njegove navijačke grupe nisu tu prestajale – oni su obezbeđivali skupove SNS-a, ali i onemogućavali skupove koji nisu po volji vlasti. Posebno je naglasio svoju ulogu u rušenju objekata u naselju Savamala.

Kako je rekao, deo ljudi za rušenje obezbedio je on, a drugi deo biznismen sa Kosova Zvonko Veselinović. Za policijsku zaštitu, precizirao je, bio je zadužen Veselin Milić, aktuelni načelnik beogradske policije.

Prema njegovim rečima, komunkacija sa “šefom”, kako je rekao da svi oslovljavaju Aleksandra Vučića, išla je preko Aleksandra Vidojevića, navijača koji je u više navrata fotografisan u društvu Vučićevog sina Danila. Vidojeviću se, podsetimo, trenutno sudi zbog učestvovanja u demoliranju kluba Komitet.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari