Ministar Momirović najavio da će Kikinda za dve godine dobiti fabriku vode 1Foto: Kikindske

Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Srbije, posetio je danas Kikindu i negirao da je u funkcionerskoj kampanji, već da je namera vlasti da u vreme ratnog sukoba u Evropi obezbedi nove investicije i dalji privredni rast Srbije.

„Danas je 200 miliona ljudi u ratu i mi smo u potpunosti gurnuli izbornu kampanju u drugi plan, jer se niko više ne bavi kampanjom. Pokušavamo da rešimo i obezbedimo da se nastave investicije u infrastrukturu, da i dalje imamo privredni rast, da naša preduzeća nastave sa perspektivom kakvu si imala do sada“, objasnio je Momirović.

On je zajedno sa čelnicima lokalne vlasti i predstavnikom Nemačke razvojne banke (Kreditanstalt für Wiederaufbau – KfW) obišao lokaciju na kojoj će početi izgradnja fabrike vode i poručio da će Kikinda u roku od dve godine dobiti hemijski i biološki ispravnu vodu iz gradskog vodovoda.

Kako je saopšteno, investicija je vredna 11,4 miliona evra, od kojih je šest miliona obezbeđeno iz kredita KfW, a ostatak će se finansirati iz republičkog i lokalnog budžeta.

„Želja nam je da izgradnja fabrike vode u Kikindi bude uspešna i da se taj projekat prenese i na druge gradove, pre svega u Vojvodini, koji imaju problem sa vodosnabdevanjem i da te probleme rešimo u narednih pet do sedam godina“, izjavio je ministar Momirović.

A predstavnik KfW u Srbiji, Rudiger Hartman, istakao je dosadašnju uspešnu saradnju sa Vladom Srbije i naglasio da je nemačka banka do sada uložila oko 80 miliona evra u skoro 20 opština u Srbiji.

„Projekat koji se realizuje u Kikindi je peta faza zajedničkog projekta vodosnabdevanja i tretmana otpadnih voda sa ukupnim budžetom od 21 milion evra, a za kikindsku fabriku vode je namenjeno šest miliona“, objasnio je Hartman.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari