Miroslav Aleksić u Subotici: Borimo se protiv mafijaškog klana, a ne protiv političara 1foto FoNet Zoran Mrđa

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je danas na Osnivačkoj skupštini gradskog odbora u Subotici, da se ova stranka ne bori sa političkim protivnicima, već sa „političkim prevarantima, manipulatorima i uzurpatorima vlasti, koji su privatizovali zemlju, a sve javne resurse stavili u funkciju svoje političke propagande“.

On je ocenio da to nije klasična politička borba, već borba protiv „mafijaškog klana“.

„Naša Srbija u našim očima izgleda potpuno drugačije od onog kako je on i danas predstavljaju, i to je razlika između nas i njih – mi nismo isti. I mi smo ti koji smo izabrali da idemo težim putem. Mi želimo da našim radom, angažovanjem i delima dovedemo do toga da u Srbiji postoje vrednosti koje zaslužuju građani Srbije“, rekao je Aleksić.

Dodao je da su u zemlji razoreni obrazovanje, kao stub i temelj jednog društva, zatim zdravstvo, poljoprivreda, institucije, da nema pravde i odgovornosti, a da korupcija i kriminal divljaju, zbog čega se bogati jedna mala grupa ljudi.

„Oni su napravili zemlju nasilja, krvi, ubistava, maltretiranja, pljačke i za to će morati da odgovaraju“, poručio je Aleksić.

U pogledu predstojećih lokalnih izbora, on je naveo da smatra da će stranka na čijem je čelu moći da se obračuna sa ovim režimom.

„Nastavljamo da se razvijamo, idemo napred, imamo i cilj i viziju kakvu Srbiju želimo, i borićemo se za drugačiji sistem, da političarima može da se veruje, da budemo dosledni, da ono što se kaže da se to i ostvari. Izborićemo se za onu Srbiju u kojoj će se poštovati demokratske vrednosti, Srbiju u kojoj će postojati pravda, i odgovornost, Srbiju koja će biti u Evropskoj uniji, u kojoj će svi imati jednake šanse“, rekao je Aleksić.

Predsednik Gradskog odbora Narodnog pokreta Srbije u Subotici Bane Maksimović izjavio je da je veliki problem odlazak mladih iz tog grada.

„Ništa značajno nije urađeno u gradu kako bi se unapredio sistem obrazovanja, da se uvedu novi fakulteti, novi smerovi, da bi se animirali mladi da ostanu u Subotici i da ovde osnuju porodicu i da ovde ostanu da rade. Treba ulagati u mlade jer je to jedini način da grad nastavi da živi“, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari