Nogo: Politička eliminacija unutar Dveri nezgodnog rivala 1Foto: N1

Narodni poslanik Srđan Nogo izbačen je iz Dveri. Nogo za Danas kaže da je odluka nezakonita i nepostojeća i da će se na nju žaliti.

Kako je juče saopšteno iz Dveri, disciplinska komisija Dveri završila je postupak koji je pokrenut protiv Noga zbog kontinuiranog kršenja odluka organa Pokreta čime je grubo prekršen Statut. „Disciplinska komisija je zaključila da su delovanje Srđana Noga i radnje koje je preduzimao u bliskoj prošlosti ozbiljno ugrozile ugled Pokreta, urušile osnovne programske ideje istog i bile suprotne odlukama najviših organa Pokreta. Zbog svega navedenog Disciplinska komisija je odlučila da on ne može više biti član Pokreta i od sada svaki njegov nastup ne predstavlja stav, niti politiku Dveri“, navedeno je u saopštenju Dveri.

Kako se dodaje, Nogo kao pojedinac ima svako pravo da nastavi političko delovanje onako kako smatra da treba, ali Dveri kao ozbiljna politička organizacija moraju da insistiraju na poštovanju unutrašnjih pravila i ova odluka pokazuje da iz tih pravila niko nije izuzet pa ni narodni poslanici Dveri.

Nogo za naš list navodi da disciplinski postupak nije ni pokrenut na predviđen način, niti je vođen, i da je ovo politička eliminacija unutar Dveri nezgodnog rivala.

„Žao mi je što su se uplašili moje kandidature, ali ljudi koji su sada na čelu Dveri moraju znati da to nije njihova privatna imovina, već da moraju poštovati i Zakon i stranačke pravne akte. Žaliću se, ali je jasno da je to besmisleno, međutim ovde ima kršenja zakona, i pokrenuću i sudski postupak, ali i podneti krivične prijave. Nastavljam dalje veran idejama zbog kojih su Dveri i ušle u politiku. Nemam nameru da odustanem i da se predam od borbe za promenu celog sistema koji nas uništava“, kaže Nogo.

Podsetimo, Nogo je pre dve nedelje na protestu „Jedan od pet miliona“ nosio maketu vešala iako su organizatori protesta, uključujući i Dveri, pozivale učesnike da to ne čine. Predsednik Dveri Boško Obradović ogradio se od takvog poteza Noga, koji je istog dana najavio svoju nameru da se kandiduje za predsednika Dveri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari