Objavljen snimak bacanja molotovljevog koktela na policiju u Crnoj Gori (VIDEO) 1

Podgoričke Vijesti objavile su večeras snimak bacanja molotovljevog koktela iz redova demonstranata na policiju u nedelju ujutru, 5. septembra, uoči ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog na Cetinju.

Iz kabineta predsednika Vlade je u nedelju ujutru, uoči ustoličenja Joanikija, saopšteno da je na policiju bačen molotovljev koktel. To su demantovali iz DPS, partije predsednika Crne Gore, Mila Đukanovića, prestonice Cetinje, a crnogorski portal koji se bavi istinitošću objavljenih informacija – Digitalni forenzički centar je izveštavanje medija o tome proglasio lažnom vešću.

Objavljen snimak bacanja molotovljevog koktela na policiju u Crnoj Gori (VIDEO) 2

Međutim, Vijesti iz Podgorice objavile su večeras snimak koji je toj redakciji dostavljen i gde se jasno vidi momenat u kom je molotovljev koktel bačen na kordon policije na Cetinju.

Improvizovana naprava je eksplodirala tik ispred kordona, a u napadu niko od službenika policije nije povređen.

Podsetimo, juče, na dan ustoličenja Joanikija na Cetinju i tokom sukoba policije sa demonstrantima koji su izražavali bunt protiv tog čina smatrajući da Srpska pravoslavna crkva na takav način uzurpira Crnu Goru, podržavaoci politike predsednika CG, Mila Đukanovića, tvrdili su da molotovljev koktel nije bačen na policiju.

Time su hteli da dokažu da je reakcija policije bila neizazvana, neogovarajuća i brutalna prema nenasilnom buntu dela građana susedne države.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari