Palma: Jedinstvena Srbija i na narednim lokalnim izborima sa SPS i SNS 1foto (BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ)

Predsedništvo Jedinstvene Srbije (JS) donelo je odluku da će i na narednim lokalnim izborima, pored Socijalističke partije Srbije (SPS) moći da uđe u koaliciju i sa Srpskom naprednom strankom (SNS), a da saradnje sa opozicijom neće biti.

Nakon sednice predsedništva u Jagodini, predsednik JS Dragan Marković Palma izjavio je da ta stranka ima autonomiju da odlučuje o tome da li će izaći samostalno na lokalne izbore, na proleće, u 84 gradova i opština.

„Nikada nećemo ići u koaliciju sa opozicijom u Srbiji koja urušava Srbiju na direktan način i šalje lošu sliku o Srbiji u svet. Dobro je da ljudi u EU kao i u SAD polako shvataju da interes opozicije u Srbiji nije interes države Srbije i njenih građana, već zastupaju samo lične interese, a to više nikada neće moći da prođe“, izjavio je predsednik JS.

Dragan Marković Palma naveo je da je sa druge strane njegova stranka uvek zastupala interes građana Srbije, i da će tako biti i u narednom vremenskom periodu.

„Ne znamo kada će biti raspisani lokalni izbori, ali god da budu JS ima šta da ponudi građanima. Na lokalnim izborima 17. decembra Jedinstvena Srbija je samostalno izašla u 12 lokalnih samouprava i prešla je cenzus u devet gradova i opština“, rekao je Marković.

On je istakao i da 15. februara, na Sretenje, JS slavi 20 godina postojanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari