Palma: Ponoš nikada neće biti pravi predstavnik srpskog naroda 1BETAPHOTO/MILOS MISKOV/MO)

Predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marović Palma, gostujući na televiziji „Hepi“, osudio je predlog opozicionih stranaka da se Zdravko Ponoš kandiduje na predstojećim predsedničkim izborima.

Kako je rekao, to je interes pojedinaca iz stranaka koje čine opoziciju, a ne interes svih građana Srbije.

„Građani Srbije nisu neko ko zaboravlja vreme dok su oni bili na vlasti. Za mene je neshvatljivo da neko ko ima i hrvatski i srpski pasoš bude, ne predsednik Srbije, nego kandidat za predsednika Srbije. On nije bio niti će ikada biti pravi predstavnik srpskog naroda zato što njegova shvatanja i ideologija ne postoji već dvadeset godina“, objasnio je Marković u emisiji Ćirilica.

Osim što je osudio predlog da Ponoš bude kandidat, predsednik Jedinstvene Srbije smatra da je dolazak Miroslava Lajčaka, specijalnog predstavnika Evropske unije za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana, i specijalog predstavnika SAD za Zapadni Balkan i zamenika pomoćnika američkog državnog sekretara Gabrijela Eskobara na Kosovo i Metohiju samo, kako kaže, pokušaj da Srbija prizna Kosovo kao nezavisnu državu.

„Oni će navodno da ubede kosovske Albance da prihvate zajednicu srpskih opština izmenjenu u nekim detaljima i onda će da kažu da su oni to prihvatili, a sada ćete vi da priznate nezavisno Kosovo i to će se desiti u roku od nekoliko dana“, rekao je Marković.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari