"Platon i Sofokle se okreću u grobu": Sagovornici Danasa o "Palminoj ulici" u Paraliji 1foto: Foto: FB/DraganMarkovicPalma; Wikipedia

Mnogo više ukusa bi bilo da ulica u Paraliji ponese naziv po Jagodini i nema sumnje da se radi o lošoj odluci koja će biti sramota grada Katerini kojem Paralija pripada.

Možda je Dragan Marković Palma uradio nešto dobro za Paraliju, ono što je sigurno je da ništa dobro nije uradio za Jagodinu i Srbiju.

Grci rado zarađuju na nama i njihovom društvu i državi ne smeta populizam i zloupotreba naših siromašnih građana od strane Dragana Markovića, a Platon, Sofokle, Demosten, Venizelos… i cela plejada Grka od antike do danas, okreću u grobu, kažu sagovornici Danasa komentarišići to što lider JS Dragan Marković Palma dobija ulicu u Paraliji.

Radomir Lazović, iz pokreta Ne davimo Beograd, za naš lsi navodi da nije siguran da bi se građanima Paralije svideo plan da se jedna od ulica u njihovom gradu nazove po čoveku koji se sumnjiči za podvođenje maloletnica, da su svesni sa kakvim se sve ozbiljnim optužbama suočava Dragan Marinković.

– Očigledno je da oni nisu svesni o kakvom se čoveku radi, a možda bi bilo važno upozoriti njihove lokalne medije. Nema sumnje da se radi o lošoj odluci koja će biti sramota grada Katerini kojem Paralija pripada – kaže Lazović.

Dragana Rakić, potpredsednica Demokratske stranke, navodi da je možda on uradio nešto dobro i korisno za Paraliju, pa je zato tamo dobio ulicu.

– Međutim ono što je sigurno je da ništa dobro nije uradio za Jagodinu i Srbiju. Za naše društvo mnogo veći problem od Palmine ulice u Paraliji jeste kako je moguće da je Radoš Milovanović dobio ulicu u Lučanima – smatra ona.

A Stefan Jovanović, generalni sekretar Narodne stranke, kaže za Danas da bi bilo sa mnogo više ukusa da ulica u Paraliji, ako im je već bilo značajno, ponese naziv po Jagodini, a ne po nekom političaru.

Dok Aleksandar Olenik, advokat i narodni poslanik koalicije „Vojvođani“, ukazuje za naš list da Grci rado zarađuju na nama i njihovom društvu i državi ne smeta populizam i zloupotreba naših siromašnih građana od strane Dragana Markovića zvanog Palma.

– Inače, iz budžetske rezerve republike svake godine se Jagodini uplaćuju velika sredstva, kojima on raspolaže kako hoće, pa deo završi i u Grčkoj. A kad dođu izbori, zna se ko je i zašto na spiskovima – navodi on.

Narodna poslanica i potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić kaže da bi trebalo pitati nadležne organe u Paraliji, šta im se desilo pa da „štihu“ Palminog tipa – daju ulicu.

– Mislim da se Platon, Sofokle, Demosten, Venizelos… i cela plejada Grka od antike do danas, okreću u grobu – zaključuje Rašković Ivić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari