Popović: Prekinuti sve pregovore sa Prištinom 1Foto: Medija centar

Ministar u Vladi Srbije i lider Srpske narodne partije Nenad Popović izjavio je danas da zbog nastavka nasilja nad Srbima na Kosovu treba prekinuti sve pregovore sa Prištinom i preispitati odluke koje su rezultat sprovođenja Briselskog sporazuma.

Današnje hapšenje Srba na Kosovu koje su izvršile albanske separatističke vlasti, očigledno je uvod u novi talas nasilja nad srpskim narodom, ocenio je Popović.

Zbog srpskog odlučnog otpora stvaranju nezavisnog Kosova i kosovske vojske, treba da očekujemo ne samo nova hapšenja, već i moguće progone, pa i ubistva, kojima su teororisti u Prištini koji danas vode lažnu državu Kosovo uvek bili skloni, ocenio je Popović.

Prema njegovim rečima, ovo nasilje potvrđuje da je svaki dijalog sa separatistima bespredmetan, jer je njihov jedini način razgovora nasilje.

Popović smatra da Beograd više ne treba da trpi poniženja Prištine, već treba da obustavi pregovore sa separatistima i uz podršku međunarodnih partnera usmeri pažnju na zaštitu bezbednosti Srba na Kosovu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari