Predizborno asfaltiranje, tradicija iz devedesetih godina, je „zamazivanje” očiju: Nova snaga Kragujevca 1Foto: Nova snaga Kragujevac

 

Opoziciona kolicija Nova snaga Kragujevac – Nikola Nešić, u svojoj kampanji tokom vikenda podsetila je na sve one obećane a nikada ne asfaltirane ulice, nakaradno postavljenog zdravstvenog sistema ali i pitanja šta je to sada i kod nas – zdrava, domaća hrana.

Odbornički kandidati izborne liste Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, kao i svi građani Kragujevca, iz različitih delova grada, ali i seoskih područja svakodnevno su svedoci tradicije uspostavljene krajem devedesetih – (pred)izborno asfaltiranje.

Na žalost aktuelne vladajuće većine to više nije dovoljno, poručuju iz NSK – NN, jer svi mogu svojim očima da vide kako različitii putevi i ulice pred njihovim očima propadaju.

Jedan od primera, po predstavnicima ove kolaicije, je put u Velikim Pčelicama gde su, pre nekoliko meseci, ukazali na problem odrona na putu, koji je „sređivan” u nekoj od prethodnih predizbornih kampanja.

Nemanja Pavlović, odbornički kandidat, posetio je ponovo danas, ovu lokaciju da se uveri kako ništa adekvatno nije preduzeto u međuvremenu:

– Pre sedam meseci ukazali smo na problem na delu puta u Velikim Pčelicama. Gradska vlast je „zamazala” oči građanima Kragujevca, tako što je nasula tampon i to nije trajno rešenje, već je pitanje vremena kada će doći do novog odrona. Mi moramo da nalazimo trajna, kvalitetna i efektna rešenja, da kada jednom nešto uradimo iste radnje ne ponavljamo posle nekog vremena, poručio je Pavlović iz Velikih Pčelica, pozivajući (su)građane da 17. decembra glasaju za listu 8. Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić „da se ovakve stvari više ne ponavljaju”.

Koaliciona lista Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić zalaže se i za sveobuhvatnu promenu nakaradno postavljenog sistema u kojem nije pošteđeno ni zdravstvo. Prema ispitivanjima javnog mnjenja zdravstvo je na najnižim granama do sada po mišljenju građana.

Razlog propadanja zdravstva je brutalna politizacija zdravstvenih ustanova.

– Čitava organizaciona struktura počev od ministarstva pa do najsitnijih položaja u ustanovama se popunjava isključivo partijskim vojnicima, zato što se kadar zapošljava prema partijskim zaslugama i kapilarnim glasovima, istakla je tokom vikenda u svom obraćanju javnosti i medijima dr Ana Santrač, radiolog i kandidat za odbornika ove liste.

Predizborno asfaltiranje, tradicija iz devedesetih godina, je „zamazivanje” očiju: Nova snaga Kragujevca 2
Doktorka Ana Santrač Foto: Nova snaga Kragujevac

Ona, kao i svi odbornički kandidati sa ove liste „zalažu se da se politika trajno udalji iz zdravstvenih ustanova i da one ne budu poligoni i stubovi političkih kampanja, kojima smo sada svedoci”.

– Lokalne samouprave više nisu osnivači većeg dela zdravstvenih ustanova primarnom, osnovnom nivou zdravstvene zaštite, podseća dr Santrač.

Apoteke koje pružaju farmaceutsku zdravstvenu delatnost, takođe ističe ona, su jedine ustanove koje su ostale u sklopu lokalnih samouprava, i to ne slučajno, već da bi se „na najlakši način završila davno planirana privatizacija ovog veoma važnog dela zdravstvene zaštite”.

– Naše organizacije su na vreme uvidele ovaj veliki i uspeli smo zajedno sa našim sugrađanima da sprečimo i za sada odložimo rasparčavanje jedinstvenog zdravstvenog sistema koji bez apoteka više nikada ne bi bio kompletan, ističe Ana Santrač.

Predizborno asfaltiranje, tradicija iz devedesetih godina, je „zamazivanje” očiju: Nova snaga Kragujevca 3
Foto: Nova snaga Kragujevac

Kandidat za gradonačelnika, Nikola Nešić, je svojim dodatnim zalaganjem kao narodni poslanik uspeo da inicira obrazovanje radne grupe koja će da prispita donete odluke u vezi privatizacije apoteka i naša borba da Apotekarska ustanova ostane u u sklopu državnog zdravstvenog sistema se nastavlja.

– Deo našeg programa je i konačno rešavanje velikog problema u kragujevačkom zdravstvu – nedostatak opšte bolnice. Univerzitetski klinički centar predstavlja najviši nivo zdravstvene zaštite kojem gravitira dva miliona pacijenata i zbog ograničenih kapaciteta Kragujevčani ostaju bez mogućnosti bolničkog lečenja kada je to neophodno. Godinama je taj problem prepoznat, ali je ostao na nivou da se o njemu samo priča, navodi ona.

Nova snaga Kragujevca, po njoj, ima plan kako da reši ovaj veliki problem i izgradnja opšte bolnice će biti jedan od prioriteta naše koalicije.

Drugi na izbornoj listi Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, Rajko Jeličić, doktor veterinarske medicine, početkom vikenda u kampanji ove koalicije – zapitao se šta je zdrava hrana?

– To je pre svega hrana koja ima poreklo, to je naša domaća hrana. Zato će naša koalicija Nova snaga Kragujevca podržati naše poljoprivrednike i učiniti sve da se vrati dostojanstvo našem seljaku i našem selu. Učinićemo sve da Kragujevčani imaju zdravu i čistu vodu, istako je u petak dr Jelčić.

Predizborno asfaltiranje, tradicija iz devedesetih godina, je „zamazivanje” očiju: Nova snaga Kragujevca 4
Foto: Nova snaga Kragujevac

I on je iskoristio ovu priliku da pozove Kragujevčane da izađu na lokalne izbore 17. decembra i glasajte za izbornu listu pod rednim brojem 8. Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, a na parlamentarnim izborima 7. Srbija protiv nasilja.

Tim koalicije za poljoprivedu, pored Rajka Jeličića, čine ljudi sa iskustvom i znanjem o potrebama šumadijskog sela i uskoro će u javnost izaći sa programom za oporavak poljoprivrede u Kragujevcu, najavili su početkom vikenda iz ove koalicije.

Koaliciju Nova snaga Kragujevca – Nikola Nešić, podržavaju stranka Zajedno, Srbija centar, Ekološki ustanak, Zeleno – levi front i Šumadijska regija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari