Predsednik Srbije ponudio radno mestu oslobođenom Nikoli Nedeljkoviću 1Printskrin Instagram, Budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa Nikolom Nedeljkovićem, koji je proveo šest meseci u kosovskom zatvoru i ponudio mu dva radna mesta, u Kancelariji za Kosovo i Metohiju ili u Ministarstvu informisanja i telekomunikacija, paralelno dok studira.

Vučić je rekao da se Beograd, onoliko malo koliko je mogao, trudio da pomogne Nedeljkoviću koji je bio šest meseci u kosovskom zatvoru.

Najvažnije je bilo da ti Nikola ostaneš hladne, čiste glave da sačekaš kada ćeš nazad, rekao je Vučić.

Pitao sam Nikolu kako se osećao, rekao je : „Znao sam da ništa nisam uradio – čista glava, čista glava“, preneo je Vučić.

Greh je bio što je nosio majicu „Nema predaje“, a onda su našli trojicu KPS policijaca da ga inkriminišu, rekao je Vučić i dodao da će se država boriti za Slađana Trajkovića i Miljana Adžića, koji su uhapšeni.

Nisam se nikad bavio politikom, ali zahvaljujem državi Srbiji, predsedniku i srpskom narodu koji su od prvog dana bili uz mene i moju porodicu. Ne mrzim nikoga, kako su me optužili i osudili, samo volim svoju zemlju i poštujem svoje, rekao je Nikola Nedeljković.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

Nedeljković je na pitanje Vučića – „ne reče mi koje bi radno mesto“, rekao da bi voleo da nastavi da se bavi humanitarnim radom.

Vučić je onda najavio da će od 1. januara imati radno mesto u Kancelariji za Kosovo i Metohiji, ali da nastavi studije.

Nedeljković je proveo u kosovskom zatvoru šest meseci, posle prvostepene presude, pošto je na Gazimestanu nosio majicu sa natpisom“Nema predaje“ i prema tvrdnjama kosovskih vlasti uzvikivao „Ubij Šiptara“.

Sastanku je prisustvovao i direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari