Ričard Grenel viče: Vratite Tačija! 1foto EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

Nekadašnji izaslanik predsednika SAD za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel poručio je da su Amerikanci danas manje bezbedni zbog Aljbina Kurtija i Vjose Osmani, jer SAD imaju veće troškove zbog izostanka primene sporazuma koje je potpisao bivši predsednik Kosova Hašim Tači.

Grenel je  na društvenoj mreži Iks napisao „Tači vrati“.

„Amerikanci su manje bezbedni zbog Kurtija i Osmani. Više američkih i NATO trupa, više potrošenih američkih dolara poreza, više kriza – sve zato što Kurti i Osmani ne mogu da sprovedu sporazume koji je predsednik Tači napravio. Vratite Tačija“, napisao je Grenel.

Grenel, kojeg je bivši predsednik SAD Donald Tramp imenovao na poziciju njegovog izaslanika za Balkan, je juče boravio u Beogradu gde je razgovarao sa ministrom odbrane i pfredsednikom SNS Milopem Vučevićem.

Posle susreta sa njim Grenel je na mreži IKs napisao da je direktno od ministra odbrane Srbije čuo da Srbija pozdravlja prisustvo još NATO trupa na Kosovu i da su dramatično smanjili broj srpskih trupa duž svoje granice.

„To je sjajna vest. Aljbin Kurti i Vjosa Osmani sada moraju da izaberu datum za izbore na severu i da formiraju Zajednicu srpskih opština“, objavio je Grenel.

Vučević je saopštio da je imao „produktivan sastanak sa Grenelom, i da su razgovarali o situaciji na Kosovu i Metohiji i o svim merama koje je Srbija preduzela da dođe do deeskalacije i smanjenja tenzija.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari