Siniša Kovačević pita premijerku Brnabić dok poslanici vlasti negoduju: Je l' istina da nijedan ministar nije otišao ni na jednu od 17 sahrana 1Foto: Print screen RTS 2

Poslanik Narodne stranke Siniša Kovačević pitao je premijerku Srbije Anu Brnabić da li je tačno da ni na jednoj od 17 sahrana nije prisustvovao nijedan od mnogobrojnih ministara.

– Gde se izgubio pijetet, saučešće. Gde se izgubila potreba da se podeli bol i tuga sa ljudima koji su do te mere i tako silno unesrećeni. Ne mogu da verujem da je tog dana postojalo bilo šta važnije u državi od toga u neposrednoj blizini Beograda. Ako se imalo toliko pijeteta da se pređe 4.000 kilometara do Londona i nazad da se upiše u knjigu žalosti povodom smrti jedne stare gospođe i da se u dubokoj crnini ode na sahranu, ne vidim razlog da se ne ode na neku od tih sahrana u Beogradu. Ubeđen sam da je to bila sveta dužnost tih ljudi koji čine temelj ili krov ove zemlje – naveo je Kovačević.

On je zatim upitao ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića, pod uslovom, kako je naveo, da je to tačno, šta ga je sprečilo da ode na sahranu policajca i njegove mlađe sestre.

– Tog dana su iz kuće porodice Panić izneta dva bela sanduka. Ako gospodin Gašić misli da svojim prisustvom ne bi bio neka uteha toj porodici onda je on na pogrešnom mestu. Ne stidim se ovoga što pitam – naveo je Kovačević uz povike poslanika vlasti da se stidi.

Kako je dodao, ako nije to tačno ovo što je pitao javno će se izviniti svim ministrima koji su tog dana bili na mestima gde su trebali da budu.

– Katastrofa šta rade – čule su se tada reči predsednika Skupštine Vladimira Orlića izgovorene u mikrofon.

Podsetimo, danas se nastavlja rad parlamenta a na dnevnom redu je rasprava o bezbednosnoj situaciji u zemlji nakon dva masovna ubistva u Srbiji.

Sednica je počela pitanjima poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari