Šormaz: Srbija ćuti o Kosovu u PS NATO jer ne može time da manipuliše 1foto FoNet Aleksandar Barda

Dragan Šormaz, nekadašnji šef delegacije Skupštine Srbije u Parlamentarnoj skupštini NATO, za Danas kaže da je sledeće što će Kosovo dobiti od NATO mapa puta i članstvo.

Kosovo je danas i zvanično postalo pridruženi član Parlamentarne skupštine NATO, a Šormaz komentarišući to što su vlast i predsednik, Aleksandar Vučić, danima unazad ćutali o tome, za razliku od prijema Kosova u Savet Evrope i izglasavanje Rezolucije o Srebrenici u GS UN, kaže da se ćuti jer nije moguća manipulacija.

„Meni je bilo jasno još na dan potpisivanja „Partnerstva za mir“ između NATO i Kosova da će i mesto pridruženog člana u NATO Paralemnatranoj skupštini biti ostvareno za Kosovo. To znači da su i države članice Alijanse koje nisu priznale Kosovo pristale da krene put članstva“, navodi on.

Kako dodaje to je i u skladu sa Briselsko/Ohridskim sporazumom.

„Srbija ne reaguje zato što ne može da manipuliše tom informacijom. Sa Savetom Evrope manipuliše, iako mi nemamo ništa sa tim što Kosovo još uvek nije članica, nego je Priština kriva za odlaganje. Rezolucijom u UN vrše manipulaciju pričom o glasovima, iako je rezolucija izglasana i Vučić je doživeo poraz, iako u tu „bitku“ nije ni trebalo da ulazi“, kaže Šormaz.

Kako zaključuje da će sledeće što će Kosovo dobiti od NATO je MAP (mapa puta) i na kraju članstvo u NATO , te da neće još mnogo vremena proći do tog dana.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari