Šta je rekao Stojan Radenović u intervjuu na koji je reagovao Vladimir Obradović? 1Foto: Printskrin/RTS

U intervjuu za Alo, Stojan Radenović, predsedavajući Skupštine Srbije izjavio je da opozicija „ne vodi politiku“, već su se fiksirali na pobedu jednog čoveka.

Matematičar i, kao najstariji poslanik, predsedavajući Skupštine Srbije u novom sazivu Stojan Radenović izjavio je u intervjuu za dnevni list Alo da je opozicija „neuka“.

On je objasnio da su statistika i matematika toliko napredovale da je razultate izbora moguće pogoditi do druge decimale.

„To se zove validni uzorak. Oni su bili ubeđeni za Beograd. Međutim, uzeli su malo slabije, ili nedovoljno obučene agencije, a predsednik Srbije Aleksandar Vučić je možda uzeo najjaču. On je u početku znao da zaostaje za njima, uzimao je taj uzorak, zove se validni uzorak, i u početku je govorio da kasni, međutim, njihovo ponašanje, uopšte ponašanje posle tih tragedija (Ribnikar i Orašje), bilo je takvo da su oni padali kod birača. Validni uzorak je bog, to nije lako i to je najviši nivo, ali sve se zna“, istakao je Radenović.

On je dodao da opozicija kod njega ne bi pala na popravni, već bi ostala neocenjena, što je još gore, jer je to „beznadežni slučaj“.

„Upetljali su se ko pile u kučine i još su nesložni. Oni mogu da se poprave, ali ako nađu neke psihologe. Jer oni u stavri ne vode politiku. Oni su se fiksirali na jednog čoveka i da njega pobede. Ali ga neće pobediti nikad na taj način“, zaključio je Radenović.

Vladimir Obradović, Nosilac liste „Srbija protiv nasilja“ na beogradskim izborima, uputio je danas otvoreno pismo Stojanu Radenoviću, kao odgovor na njegov intervju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari