Stamatović: Zdrava Srbija želi da preslika uspeh Zlatibora ne celu Srbiju 1Milan Stamatović/Foto: N. Kovačević

Milan Stamatović, lider Zdrave Srbije (ZS) i predsednik opštine Čajetina, izjavio je da je cilj te stranke da „uspeh Zlatibora i Čajetine preslika na svaki grad, svaku opštinu i svako najmanje mesto i selo u Srbiji“.

Povodom tri godine od osnivanja ZS , on je istakao da je ta stranka „na delu pokazala da podržava tradicionalne i duhovne vrednosti srpskog naroda i svih koji Srbiju doživljavaju kao svoju državu“.

„Jedan od osnovnih ciljeva našeg organizovanja je borba za odgovornu nacionalnu i državotvornu politiku u cilju očuvanja teritorijalnog identiteta i suvereniteta Srbije“, saopštio je Stamatović, koji je predsednik opštine Čajetna u četvrtom mandatu.

Za tri godine, istakao je, ZS je „formirala 70 odbora širom Srbije i da ideje i program te stranke zastupa 60 odbornika u skupštinama 18 gradova i opština“, a da je „u Čajetini na poslednjim lokalnim izborima potvrdila apsolutnu dominaciju“.

Stamatović: Zdrava Srbija želi da preslika uspeh Zlatibora ne celu Srbiju 2
Zlatibor/Foto: N. Kovačević

Uz ocenu da se ZS razlikuje od ostalih stranaka „po tome što najveći broj njenih članova predstavljaju iskusni ljudi sa ostvarenim rezultatima“, on je dodao da su to „upravo oni koji znaju kako se najefikasnije koriste potencijali lokalnih sredina – od ljudskih, preko prirodnih do ekonomskih“.

„U fokusu delovanja ZS je briga o svom narodu u zemlji, regionu i dijaspori, suzbijanje kriminala i korupcije, decentralizacija vlasti, odgovorna spoljna politika, opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, kao i razvoj ekonomije zasnovan na razvoju poljoprivrede, turizma i preduzetništva“, saopštio je Stamatović.

Želja te stranke je, dodao je „uspravna i zdrava Srbija zadovoljnih građana, koja će biti svesna toga šta je i dokle je, u kojoj će Kosovo i Metohija ostati srce, a zapadna i istočna Srbija sa Vojvodinom, Pomoravljem, Šumadijom i južnom Srbijom mozak te Srbije“.

„Srbija pripada samo nama, građanima Srbije i srpskom narodu, i sa svima treba da sarađujemo isključivo u skladu sa svojim interesima, bez ikakvih pritisaka i ucena“, poručio je Stamatović.

Narod da se pita   

„Narod je taj koji mora da se pita o važnim pitanjima države i naroda – o članstvu u EU, stepenu saradnje sa vojnim savezima i velesilama, statusu Kosova i Metohije i svim drugim važnim problemima“,  zaključio je Stamatović.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari