Predsednički kandidat DS Boris Tadić poručio je da su tvrdnje o izbornoj krađi „podmetanja“ i da će uprkos tome pobediti u drugom krugu predsedničkih izbora. „Naši politički protivnici pokušavaju ovih dana da talasaju Srbijom i da jedne regularne izbore pretvore u takozvani preokret. Oni sada nama žele da pripišu sve ono što je njima bilo primereno, a to se u psihologiji zove projekcija“, kazao je Tadić građanima u centru Prokuplja.



Kao je istakao, „oni bacaju blato na moje lice, a blato se sliva sa njihovih lica već 20 godina, jer su ga sami okaljali svojim rečima i zlim delima koja su činili i zlim namerama kojim prizivaju agresiju na naše ulice i trgove“.

Nešto kasnije, u izjavi novinarima u Nišu, Tadić je istakao da o izbornom procesu „najbolje svedoče najoštrije sudije“, odnosno međunarodne institucije poput OEBS-a, kao i RIK. „Ja slušam međunarodne i domaće institucije u tome i dobio sam informaciju da su izbori protekli u redu, a sve nepravilnosti, koje su bile manjeg karaktera, ispravljaju se kroz izborni proces, eventualno ponavljanjem glasanja na određenim mestima, baš kao što se dešava svuda u Evropi“, kazao je lider demokrata.

Tadić je tokom posete Nišu obišao Arheološko nalazište Medijana, koje je nazvao „impresivnim“ i ocenio da će proslava 1700 godina Milanskog edikta 2013. pokazati da „Niš ima istorijski značaj za hrišćanski karakter Evrope“. Potom je u kafiću „Na ćošku“ u Kopitarevoj ulici „popio kafu” sa grupom „potencijalnih investitora“, među kojima su bili i predstavnici italijanske firme „Skema“, koja se bavi korišćenjem alternativnih vidova energije.

Lider DS s Vorlikovom

Boris Tadić i ambasadorka SAD u Srbiji Meri Vorlik juče su na farmi mlekare „Lazar“ kod Blaca otvorili pogon za proizvodnju struje iz biomase, odnosno stajskog đubriva. Investiciju je podržala Ambasada SAD, a pogon će isporučivati električnu energiju EPS-u.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari