boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić izjavio je večeras da je ta stranka spremna da odmah pristupi razgovorima i daljim koracima u vezi sa predlogom predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa da na nove beogradske izbore treba izaći u formi saveza „svih koji su za promene“.

On je na društvenoj mreži Iks (X) napisao da se SDS sve vreme zalaže za ujedinjenje i saradnju „kao jedini način uspešne borbe protiv aktuelnog režima“ i dodao da se podrazumeva da njegova stranka prihvata takav predlog.

„Pozdravljamo spremnost na ujedinjeni nastup istinske opozicije, jer to je jedini put da svaki opozicioni glas bude u funkciji zajedničkog cilja i da ne bude bačen nijedan opozicioni procenat“, naveo je Tadić, koji je i bivši predsednik Srbije.

Đilas je ranije danas izjavio da na nove beogradske izbore, uz uslov da se počne sa primenom preporuka ODIHR-a posebno kad je birački spisak u pitanju, treba izaći u formi saveza svih koji su za promene.

„Taj savez bi činile sve stranke koje su deo koalicije ‘Srbija protiv nasilja’ i koalicije ‘Nada’, ali i sve druge stranke za koje smo svi sigurni da su opozicija ovom režimu. U okviru tog Saveza posebno mesto bi trebalo da zauzmu ugledne javne ličnosti čiji bi angažman bio u skladu sa onim što je tim ljudima koji se ne bave politkom, ali se bore za bolju Srbiju, prihvatljivo“, rekao je Đilas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari