boris tadićfoto FoNet Milica Vučković

Predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) Boris Tadić danas je, povodom napada na Predraga Voštinića iz Lokalnog fronta, pozvao sve opozicione stranke da se ujedine u borbi protiv nasilništva i nasilja.

„Pozivam sve opozicione stranke da u ovom trenutku nađemo zajednički jezik, tu tačku, žižu zajedničkog delanja nezavisno od naših ideoloških stremljenja, nezavisno od Evropske unije ili ne Evropske unije, nezavisno od naših različitih ideologija, jer borba protiv nasilništva i nasilja je borba bukvalno za fizički opstanak ovog društva i građana u ovoj zemlji“, rekao je Tadić.

On je novinarima ispred zgrade Republičkog javnog tužilaštva u Beogradu rekao da njegov poziv svim opozicionim strankama da se ujedine u borbi protiv nasilja „nema nikakve veze sa izborima, a može imati vezu sa izborima“.

„Bitno je da se ujedinimo oko ovakvih temeljnih pitanja. Borba protiv nasilja važnija je od evropskih integracija, važnija je od svega, jer je to borba za očuvanje života“, istakao je on.

Tadić je rekao da su nasilništvo i kriminalizacija dva glavna instrumenta vlasti Srpske napredne  stranke i da je to ideologija njihove prethodne stranke Srpske radikalne stranke.

„Oni primenjuju tu metodologiju i tu ideologiju da bi očuvali vlast i direktno su odgovorni za svaki akt nasilja u ovoj zemlji“, ocenio je Tadić.

Tadić je rekao da su i brutalna prebijanja i zlostavljanja žena, bespravna hapšenja, maltretiranja, ubistvo mladih ljudi u Mladenovcu takođe posledice stanja u kome se naše društvo nalazi.

Predsednik resornog odbora SDS za saradnju sa sindikatima Dragoslav Ljubičić rekao je da se ta stranka „solidariše sa Predragom Voštinićem koji je sinoć u svom rodnom gradu, u gradu u kom živi,  pri vožnji bicikla napadnut“.

Ljubičić je rekao da je, po informacijama koje su dostupne javnosti, na Voštinića „pokušan atentat“.

„Mi smo tu da pružimo podršku Voštiniću, da jasno i glasno dignemo glas da se protivimo svakom nasilju, jer vreme u kome živimo ima svoj sinonim,  a to je nasilje“, rekao je on.

Ljubičić je rekao da je zvao kancelariju republičkog javnog tužioca Zagorke Dolovac i pitao dokle je stigla istraga o atentatu na Predraga Voštinića, na šta mu je osoba koja se javila na telefon odgovorila da nemaju informacije i da je taj slučaj u nadležnosti Okružnog tužilaštva u Kraljevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari