Užička opozicija večeras organizuje tribinu „Stop pljački“ 1Foto: N. Kovačević

Tribina „Stop pljački“, koju organizuje užička opozicija, sindikat i udruženje Sloga, održaće se večeras (sreda, 23. avgust) u Skupštini grada, od 19 časova.

Tribina je posvećena spornom javno-privatnom partnerstvu za rekonstrukciju i održavanje javne rasvete u gradu, o čemu je užička skupština usvojila odluku u decembru prošle godine.

O tome će govoriti Glišo Vidović (Sindikat Sloga), Avram Ilić (Zdrava Srbija),  Milovan Delić (Narodna straka) i Vladan Virijević (Zavetnici).

Opozicione stranke se protive tom partnerstvu, smatrajući ga štetnim po budžet i interese Užičana i traže da se odluka o tome povuče.

Tribina je deo kampanje „Stop pljački“ koju su pokrenule sve opozcione stranke u gradu, sindikat i udruženje građana Sloga.

Užička opozicija večeras organizuje tribinu „Stop pljački“ 2
Predstavnici opozicije: Foto: N. Kovačević

Umesto angažovanja privatne kompanije, predlažu da se u nekom od užičkih javnih preduzeća formira radna jedinica koja će se baviti rekonstrukcijom i održavanjem javne rasvete.

Smatraju da će, ukoliko se realizuje to partnerstvo, gradski budžet biti oštećen za više od 7,5 miliona evra, što je razlika između planiranog novca za taj projekat i cene koju je, za isti posao, ponudila jedna firma iz Jagodine.

Ta firma je uložila prigovor na tender za izbor privatnog partnera, koji je bio raspisan 19. juna ove godine, sumnjajući na pokušaj korupcije, zbog čega je tenderska procedura obustavljena do izjašnjavanja Republičke komisije za zaštitu prava u postupku javnih nabavki.

S druge strane, gradska uprava je odbacila optužbe, uz tvrdnje da su tenderska dokumentacija i procedure javne nabavke u skladu sa zakonima i pravilnicima.

Navodeći da su „u potpunosti ispoštovane sve zakonom propisane procedure“, Odeljenje za nabavke Grada je saopštilo da „postupak javne nabavke nije okončan, odnosno da nije izabran privatni partner“, te da se „u ovom trenutku ne može govoriti o ceni koštanja predmetne usluge“.

Organizatori kampanje „Stop pljački“

Osim sindikata i udruženja Sloga, Narodne stranke, Zdrave Srbije i Zavetnika, organizatori kampanje „Stop pljački“ su Demokratska stranka, Stranka slobode i pravde, Zeleno-levi front, Dveri, Novi DSS, Srbija centar i POKS.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari