"Već deset godina od mene prave izdajnika jer polaze od sebe": Zorana Mihajlović reagovala na izjavu Vučića o ambasadorima i kafanama 1foto (BETAPHOTO/MINISTARSTVO RUDARSTVA I ENERGETIKE/ZORAN PETROVIĆ)

„Ne zameram ništa, jer svako polazi od sebe. Znate, kad neko hoće da umanji nečiji rad, znanje i rezultate, onda se služi neistinama. Već deset godina, prave od mene, na direktan ili indirektan način, izdajnika, stranog plaćenika, iako su svi oni u mnogo boljim odnosima sa ambasadorima, a i složenijim, nego što sam ja ikad i pomislila“, kaže za Danas Zorana Mihajlović, bivša ministarka u Vladi Srbije, reagujući na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da ambasadori po kafanama ne odlučuju ko će u Srbiji biti ministar, pa ni o Zorani Mihajlović.

Bivša ministarka dodaje da je saradnja sa svim zemljama od važnosti za Srbiju, i bilo bi tragično da je nema.

Na pitanje zašto je deset godina trpela etiketiranje da je strani plaćenik ona odgovara da je smatrala i da danas smatra da su znanje, obrazovanje, rad i rezultati najvažniji.

„I da sve to zajedno opredeljuje svakog čoveka. Zato sam radila svoj posao gradila i pravila“, objašnjava Mihajlovićeva.

Vučić je u intervju za RTS naveo da je ponosan na to što Srbija ima svoju politiku.

„Mi smo slobodna i nezavisna zemlja. Nama ne odlučuju ambasadori u kafanama ko će da bude ministar, a ko neće“, rekao je Vučić i dodao da su svi govorili kako ne sme da bude smenjena Zorana Mihajlović.

Smenjena je, kako je rekao.

“ Neko je lagao sve vreme i neko nije verovao da je Srbija slobodna zemlja. Srbija je slobodna i nezavisna zemlja. Srbija sama donisi odluke kakve ona hoće“, naveo je predsednik Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari