Vučić: Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, ali ne verujem da Putin blefira 1EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je, komentarišući poruke ruskog šefa države o mogućoj reakciji Kremlja, rekao da veruje da Vladimir Putin ne blefira kada govori o svojim daljim potezima, prenela je agencija Tanjug.

U svom jutrošnjem obraćanju naciji, posle ukaza o mobilizaciji dodatnih snaga ruske vojske, Putin je ponovo zapretio Zapadu. „Ako je teritorijalni integritet naše zemlje u opasnosti, mi ćemo odgovoriti svime što nam je na raspolaganju da zaštitimo Rusiju i naš narod. Ovo nije blef“, rekao je Putin.

„U Srbiji se nadamo da će zavladati mir“

Vučić je u intervjuu američkoj TV mreži Njuzmaks izrazio očekivanje da će prevladati mir i da će između Rusije i Ukrajine biti postignuto kompromisno rešenje.

Novinar Njuzmaksa je rekao da je Zapad zabrinut zbog Putinovog obraćanja i izjave o mogućoj upotrebi svih vojnih sposobnosti i upitao Vučića, koji se više puta sastajao sa ruskim liderom, da li misli da ruski predsednik blefira, prenosi IndexHR.

„U Srbiji se nadamo da će prevladati mir i da će svi učiniti sve da dođe do kompromisnog rešenja. Ne mogu da govorim kao vojni analitičar, već kao predsednik, ali da, istina je, sreo sam predsednika Putina mnogo puta i ne verujem da blefira“, rekao je Vučić, koji boravi u Njujorku na sednici SB UN.

„Imamo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom“

Voditelji su tokom emisije napomenuli da Srbija ima dobre odnose sa Rusijom i pitali Vučića kakav je odnos Srbije prema sukobu u Ukrajini, navodi Tanjug. „Imamo tradicionalno dobre odnose sa Rusijom i Ukrajinom“, naglasio je Vučić, uz napomenu da se Srbija ne svrstava ni na jednu stranu i da će uvek osuđivati rat.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari