Aleksandar VucicFoto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Predsednik Srbije Aleksnadar Vučić izjavio je večeras da će „nacionalni srpski stadion“, čija bi gradnja trebalo da počne ubrzo, biti „na diku i ponos, najlepši odavde do Atine i Beča“, ali i da u Moskvu ide na pregovore o gasu i vratiće se kao „pukovnik ili pokojnik“.

„Ne interesuje me šta će mi osporavati zbog tog stadiona, koji je i razvojni projekat, taj pusti deo grada će procvetati. Ako se okrećete za svakim ko vam dobaci nešto nigde nećete stići. Morate da idete napred i gradite“, rekao je rekao je Vučić, za TV Hepi.

On je naveo da je „pedeset puta čuo zašto se gradi stadion a ne daje više za bolnice“ i upitao da „vidimo i analiziramo koliko je ko bolnica izgradio“.

Odgovarajući zašto je obećao milion evra fudbalerima ako pobede Portugal, umesto na lečenje dece, on je rekao da je „2012. država izdvojila 130 milona za lečenje dece od retkih bolesti a ove milijardu i devetsto pedeset miliona“.

„I oni nam sad drže lekcije i predavanja“, naveo je Vučić, na primedbe.

On je rekao da je zahvalan fudbalerima što su taj novac dali za lečenje dece, „pokazali su srce, nisu svi oni milioneri, značilo bi nekima 50 ili 100 000 evra“, taj novac su „pošteno, krvavo zaradili“.

Navodeći da uči za košarkaškog trenera, on je rekao da je mogao da prepozna kakvu je sjajnu taktiku smislio trener Dragan Stojković, dodajući „kapu dole treneru i fudbalerima“.

Vučić: Dosta meseci nisam bio na RTS, ko su ‘bogovi’ koji donese odluke ko će gostovati

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da „dosta meseci“ nije gostovao na Radio-televiziji Srbije (RTS) i upitao „koji je princip i koji bogovi“ donose odluke ko će gostovati na javnom servisu.

Tokom gostovanja na TV Hepi, Vučić je rekao da on „sam sebe neće pozivati“ na RTS, ali je naglasio da se neće odazvati ukoliko bude pozvan.

Vučić je upitao zašto na RTS-u ne može da gostuje urednik TV Hepi Milomir Marić ili vlasnik lista Informer Dragan J. Vučićević, a može glavni i odgovorni urednik istraživačkog portala KRIK Stevan Dojčinović.

Dojčinović je u oktobru na RTS-u govorio o istraživanju „Pandorinih papira“, u kojima se nalazi još dokaza da je ministar finansija Siniša Mali preko svoje ofšor firme bio vlasnik 24 stana u Bugarskoj, šta on negira.

„Da mi kažu kako to neko ko proda 65.000 primeraka novina, kada niko ne može da proda 31.000, ne može da ima mišljenje i da ga kaže, a može neko drugi koji ne bi mogao da proda 50 primeraka bilo čega što bi u životu napravio. Samo pitam koji je princip“, kazao je Vučić.

On je naveo da on s takvim pristupom nema problem, ali je upitao da mu RTS objasni ko je taj koji je pravio, kako tvrdi, „crne liste“.

„I zbog čega svako ko bi rekao nešto protiv mene i države može svuda, i on je moderan i on je u redu, a ovo drugo su budale krezube makar ih narod više čitao i gledao“, naglasio je on.

Vučić: Užasna je laž da su Grenel i Palmer naši lobisti i da ih plaćamo, žele tako da unište Srbiju

Predsednik Srbije Aleksadar Vučić izjavio je večeras da je „strašna laž da su naši lobisti Grenel, Palmer, nikada ih platili nismo“ i da je „užasno“ što to neki kažu.

„Svakome ko voli ovu zemlju je jasno da (takvim tvrdnjama) uništavaju one koji nisu sto posto protiv nas, a na stranu što je to velika, strašna laž“, rekao je Vučić, za TV Hepi.

Kako je rekao, „Vučić je usputni cilj, jedini pravi cilj im je uništenje Srbije“.

„Jer čim neko pomogne Srbiji, on je lobista i plaćenik, valjda treba da govori da je Srbija najgora zemlja na svetu koja nema ekonomskog napretka“, rekao je Vučić.

Kako je naveo, tamo odakle je njegov otac „ima mnogo dobrih zidara i kad hoće da kažu da neko nije sasvim čist, kažu da nije baš na vaser vagu“.

„Mislim da mnogi od nih nisu na vaser vagu kad kažu da smo platili MMF da bi pohvali Srbiju „, rekao je Vučić.

Vučić: Tražiću od Putina uvoz tri milijarde kubnih metara gasa i ugovor na deset godina

Vučić je rekao da traju pripreme za razgovore u Moskvi, a da od gasa zavisi da li ćemo imati struje. „Rekao sam da idem u Moskvu i vraćam se, kao što kaže naš narod ili kao pukovnik ili kao pokojnik“, kaže Vučić.

On je rekao da ugovor o uvozu gasa iz Rusije ističe krajem godine, ali da će tražiti povećanu isporuku sada, hitno jer se rezerva iz skladišta u Banatskom dvoru prazni svaki dan.

„Srbija i Ukrajina imaju najjeftiniju struju za gradjane u Evropi, a i gas je medju najjeftinijima, Srbija ga plaća 270 dolara za 1.000 kubnih metara, a danas je sa 960 dolara skočio na 1.100 dolara za 1.000 kubnih metara. Niskom cenom struje i gasa privlačimo investitore“, rekao je Vučić, gostujući na Hepi televiziji.

Dodao je da je potrebno proširenje skladišta gasa Banatski dvor, a da će u medjuvremeniu moliti madjarskog premijera Viktora Orbana da omogući Srbiji da plati skladištenje gasa jer ima ogromno skladište od sedam milijardi kubnih metara „da bi mogli da ga povučemo kad treba“.

Vučić je rekao da će inflacija u Srbiji na kraju ove godine biti tri do 3,2 odsto, a da niko u Evropi nema manju od pet odsto.

Srbija prema njegovim rečima u robnim rezervama ima dovoljno brašna, šećera, kukuruza, junećeg mesa 539. 000 kilograma, tovnih svinja oko 1,4 miliona, ali mora da se doda ribljih sardina i nafte.

„Imamo u robnim rezervama 130.000 tona brašna, pitao sam sve ministre zašto niste intervenisali brašnom na vreme, poslao sam dopis direktorki robnih rezervi jer sam video da nedostaje nafte, imamo dovoljno raznih lekova“, rekao je Vučić.

Dodao je da „ne može da se drže rezerve nafte za 14 dana, a morate da ih imate za mesec ili tri meseca“.

Prema njegovim rečima „svega ima, ali mora da ima više da bi mogli da intervenišemo“.

„Zlato smo podigli na 37,5 tona, pa nam danas vredi dve milijarde, a vredelo je 600 miliona, pa čemo još da kupujemo“, rekao je Vučić.

„Gađali su sliku Mladića da izazovu sukob, mogli su to da urade bez najave i kamera“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da su oni koji su gađali jajima „sliku Ratka Mladića želeli da izazovu sukobe, jer su to mogli da učine bilo kad ne najavljujući“.

„Zato što su želeli – u trenutku kad Srbija treba da dobija pozitivne ocene od svih u Evropskoj uniji i da dobije mnoge druge pozitivne ocene – da kažu Srbija je ta koja štiti ratne zločince, kako oni govore“, rekao je Vučić, za TV Hepi.

Kako je naglasio, oni koji su bacali jaja znali su da će se „okupiti druga grupa, bojnija i mnogo jača i da ćemo morati da ih štitimo“.

„Čuvali smo Aidu Ćorović i njene istomišljenike od te grupe. Mnogo je truda policija uložila jer da nismo bili bi tako izudarani da je pitanje kako bi se završilo“, rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, intervecijom policije „država se uplela iako ni na koji način ni u šta od svega toga ne treba da bude upletena, niti je mural pravila niti čuvala, niti bilo šta slično, niti je to posao države“.

Prema njegovim rečima, „sve je to bilo organizovano zbog kamera i da se Srbiji našteti“.

On je upitao, ako su „moralni i pravični šta rade sa obeležjima Hasana Zvizdića, iz Sjenice, tablom Aćifa Efendije, u Novom Pazaru, spomenikom Rizvan Ćazimiju, u Trnovcu, zašto nisu otišli tamo“.

„Što nisu otišli tamo da to sklone. Mislite da je problem državi da skloni tablu – nije. Ali znam da ćemo da izazovemo revolt kod nekih“, rekao je Vučić.

On je naveo da su pristalice „Nenada Čanka prekrečile jedan mural Mladića i da se to saznalo kad su sami posle javili“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari