Vučić: Priču o Danilu pokreće samo gola mržnja 1Printskrin TV Pink

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić kaže da se pitao šta je bio problem sa njegovim sinom Danilom, ali da je sada razumeo da je to „samo gola mržnja prema meni bez ikakve argumentacije“.

Vučić je to rekao povodom izveštavanja medija u Srbiji i regionu o boravku Danila Vučića i njegovog obezbeđenja kao štićene ličnosti na obeležavanju Dana Republike Srpske u Bosni i Hercegovini, i odgovarajući na pitanja novinara, nakon izložbe na konkursu najlepših fotografija Srbije čiji je pokretač.

Predsednik Srbije je u odgovoru „skakao“ sa podesćanja na slučaj „Jovanjica“ kada je sa plantažom marihuane Predraga Koluvije doveden u vezu njegov brat Andrej Vučić, na temu izgradnje pruga, i modernizaciji aerodroma „Nikola Tesla“, i najavio da će i sutra da obilazi radove.

Prvo su rekli da sam Staljin, Kim Džong Un, da će on (Danilo) tamo da drži govore, pa kada to nije bilo, onda su hteli da nađu nešto drugo, pa je to bilo a šta će on na obeležavanju, iako ide svake godine, na šta sam ja ponosan, pa onda mnogo ljudi iz obezbeđenja je išlo, pa sam rekao nema problema, pokazaću papire u emisiji Ćirlica (u ponedeljak), koliko troši na obezbeđenje moj kabinet a koliki neko drugi, pa je onda Tadić, izašao u javnost, pa ne to nije tačno, ali je o drugim stvarima ćutao kao zaliven, da ne bih pomenuo sarajevski aerodrom 2016, izrekao je Vučić u tiradi.

U njoj se osvrnuo na to što je pre dva dana prilikom obilaska radova na obilaznici oko Beograda, kod Surčina, dajući izjavu novinarima, zatražio da mu donesu fasciklu iz kola, da bi pokazao papire za zahteve za članove porodice Borisa Tadića, dok je bio predsednik, za putovanja preko granice.

Tada je komentarisao to što su mediji objavili dopis ambasade Srbije vlastima BiH o dolasku štićenog lica Danila Vučića, njegovim pratiocima i njihovom naoružanju.

U današnjem odgovoru i nastupu pred novinarima, Vučić se osvrnuo i na fotografije koje se dele na društvenim mrežama, na kojima je lik bebe zamenjen slikom Danila na pelenama, ili na fotografiji na autu „beba u autu“, pa pomenuvši „pa onda Danilo u pelenama, i onaj Konj iz Pančeva, sam se predstavlja kao konj (anonimni opozicioni aktivista na mrežama koji se predstavlja kao Bora Konj, prim. nov.)

Na kraju se sve svelo na mržnju, o prugama vam niko ne govori, jer pruge nisu ni postojale, danas imamo prugu ali nam kradu prugu, ludaci kradu bakarne delove, kada pokažete rezultate, onda vidite samo ogoljenu mržnju, nastavio je predsednik Srbije.

Ustanovili smo da nijedan protokol nije prekršen, osim u moralnom smislu, ako je to što volite i poštujete RS, kao i za Jovanjicu što su tri godine govorili, to pokazuje nečiju nemoć, da se samo ide na kriminalizaciju moje porodice, dodao je Vučić.

Posle te izjave, predsednik Srbije je prilično ležernim tonom, odgovarajući novinarima, reagovao na to što se pitanje odnosilo na dovođenje u vezu njegove fotografije na Instagramu, na kojoj se igra sa svojim psima (koja je postavljena  kao odgovor na objavu hakerske grupe Anonimusi, koji su ga nazvali Putinovom lutkom), sa tragedijom koja se dogodila nekadašnjem novinaru Vladimiru Radosavljeviću.

Radosavljevića su na Kosmaju rastrgli rasni psi, zbog čega je jedna osoba pritvorena, a skoro u isto vreme kada je Vučić odgovarao na pitanja novinara u Palati Srbije, trebalo je da počne komemoracija Radosaljeviću u Dorćol Placu.

A ovo sa mojim psima je za neku humorističku emisiju, novinara Radosavljevića izujedali su psi na njegovom placu, kažu da sam krivim što sam se tri dana ranije slikao za Instagram sa svojim Lukijem, pa sam poslao signal da neko pošalje pse, to stvarno ne razumem, narod ipak razume i ipak zna, od mostova, puteva i svega drugog veličanstvenog šta smo uradili, rekao je Vučić, osmehnuvši se pri tom.

Uslikajte naše vozove danas i pokazite kako je bilo pre 10, 12 godina, i obnovljen toranj na aerodromu, nastavio je da ukazuje.

Odgovarajući na široj javnosti nejasno pitanje o učlanjenju ministra Nenada Rašića u vladi Aljbina Kurtija u „zajednicu dživdžana“, Vučić je potom rekao da Rašića neće da prime ni u ljubitelje dživdžana, nek ide u tri nevladine organizacije koje finansiraju Nemci i Amerikanci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari