Vulin o Ponošu: Zakon je isti za sve 1Foto: FoNet/MUP Srbije

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin odbacio je danas navode opozicionog polltičara Zdravka Ponoša o razlozima zbog kojih je bio zadržan na graničnom prelazu Batrovci, te istakao da zakon u Srbiji „važi isto za sve“.

Vulin je naveo da su policija i carina „postupili po zakonu“ i izvršili, kako je kazao „ne baš, temeljan pregled“, prenelo je Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP).

„Niti je Ponoš važan, niti MUP zna da on dolazi sa hrvatskog primorja, niti je na bilo kom našem spisku“, rekao je on.

Prema njegovim rečima, da jeste, bio bi pretresen i zaustavljen i kada je izlazio iz Srbije, a ne samo kada se vratio sa hrvatskog primorja.

Osnivač pokreta Srbija Centar (Srce) i kandidat na ovogodišnjim predsedničkim izborima Zdravko Ponoš rekao je povodom zadržavanja njegove porodice i njega na graničnom prelazu Batrovci po povratku u Srbiju sa letovanja da ga neće obeshrabriti i demotivisati u daljem radu.

„Hocu (predsedniku Srbije) Aleksandru Vučiću da poručim: Ne diraj mi porodicu“, rekao je Ponoš po povratku u Beograd.

On je takođe upitao ministra Vulina, načelnika granične policije i šefa unutrašnje kontrole MUP-a po kom osnovu su dokumenta uzeta i sprečen njegov ulazak u zemlju, ko je izdao naređenje da bude zadržan, ko je šefu policijske smene rekao da će doći BIA, po kom osnovu je taj postupak urađen za njegovu suprugu i dete.

Ponošu je ulazak u zemlju bio zabranjen dok sa njim, kako mu je rečeno, razgovor ne obave pripadnici Bezbednosno informativne agencije (BIA), ali su njegovoj porodici i njemu nakon sat i po čekanja vraćena dokumenta i dozvoljeno im je da nastave put.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari