Vulin reagovao na navode portparola EU: Predsedniče, pitajmo Srbe da li žele i političku neutralnost 1foto FoNet Milica Vučković

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin pozvao je danas predsednika Srbije Aleksandra Vučića „da ne poklekne pred licemerjem Evropske unije“ i upitao ga koliko još laži treba da stigne iz Brisela pre nego se država odluči da upita građane da li, pored vojne neutralnosti, žele i političku neutralnost.

U saopštenju MUP navodi se da je Vulin reagovao na navode portparola EU Petera Stana da Kosovo ima pravo da ukine tablice i da je Brisel bio obavešten, ali ne i konsultovan o planovima vlasti u Prištini koji se tiču registarskih tablica i slobode kretanja na teritoriji Kosova i Metohije.

Izjava Petera Stana sasvim priliči EU i njenoj politici gaženja svih sporazuma za koje je sama svojim potpisom garantovala, smatra Vulin i dodaje da Stanu nije palo na pamet da pomene osnivanje Zajednice srpskih opština, niti da traži poštovanje Briselskog sporazuma.

Predsedniče, izborili ste se za vojnu neutralnost, koliko još ucena i napada treba da stigne iz Brisela, pre nego se odlučite da pitamo Srbe da li žele i političku neutralnost. Predugo nas lažu i ucenjuju, neka preuzmu i odgovornost za svoje laži, naglasio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari