Vulin: Svaki pokušaj Pacolija da dođe bio bi ilegalan 1Foto: MOD

„Svaki pokušaj njegovog dolaska bio bi ilegalan, a zna se kako se postupa sa onima koji ilegalno pokušavaju da dođu na prostor međunarodno priznate, suverene zemlje kakva Srbija i jeste“, rekao je ministar odbrane Aleksandar Vulin odgovarajući na pitanje novinara o najavljenom dolasku Bedžeta Pacolija u Novi Pazar.

Vulin je dodao da Vlada Srbije nije odobrila taj dolazak.

Zamolio bih, kaže ministar, da ne pravimo nikakve paralele sa ponašanjem prištinskih vlasti.

„Nemojmo zaboraviti mi smo država, međunarodno priznata, a Kosovo i Metohija su teritorija pod privremenom upravom Ujedinjenih nacija u skladu sa Rezolucijom 1244. Pacoli kao ministar inostranih poslova ne može da dođe na prostor Republike Srbije, iz prostog razloga što ni Rezolucijom 1244, ni odgovarajućim dokumentima Unmika nije ni predviđeno da postoji bilo kakav ministar spoljnih poslova“, rekao je Vulin, a prenosi Sputnjik.

Ministru spoljnih poslova Kosova Bedžetu Pacoliju Beograd nije odobrio zahtev za dolazak u Novi Pazar, potvrđeno je za sajt Danas u Kancelariji za Kosovo i Metohiju. Zbog ove odluke Ministarstvo spoljnih poslova Kosova izrazilo je danas žaljenje i ogorčenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari