Vulin: Traži se zabrana ruskih medija, a laži koje se izgovaraju u medijima iz EU nisu predmet zabrinutosti 1Foto: EPA-EFE/Tibor Rosta HUNGARY OUT

Tražiti od Srbije da uvede sankcije Rusiji i da prizna takozvano Kosovo, a sve u istoj rezoluciji, može samo neko ko o Srbiji ne zna ništa, ko je bahat ili ko je član Evropskog parlamenta, ili sve troje, ocenio je danas ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin povodom usvajanja izveštaja o Srbiji u Spoljnopolitičkom komitetu EP.

Ne znam ni kako da razumem da se od Srbije traži više medijskog pluralizma i u isto vreme zahteva zabrana medija čiji su osnivači iz Rusije, jer sprovode rusku propagandu, ali sam razumeo da sve laži o Srbiji i predsedniku Srbije, koje se svakog dana izgovaraju u medijima čiji osnivači dolaze iz zemalja Evropske unije, nisu predmet zabrinutosti, predočio je Vulin.

Srbija je na evropskom putu već decenijama i čini se da je pravo vreme da vojna neutralnost preraste i u političku, ukazao je Vulin, saopštio je MUP Srbije.

Ako nije jasno zašto, dodao je Vulin, slobodno pročitajte rezoluciju evroposlanika u kojoj se od Srbije traži ono što niti može, niti hoće da uradi.

Srbija će nastaviti da se dosledno pridržava poštovanja principa teritorijalnog integriteta, što se za Evropsku uniju nikako ne bi moglo reći, zaključio je Vulin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari