"Zar je ovo zaslužio?": Rada Trajković osudila zadržavanje Momčila Trajkovića na Merdaru nakon kog je hospitalizovan 1foto FoNet Milica Vučković

Rada Trajković, savetnica ministra za zajednice i povratak u kosovskoj Vladi i predsednica Evropskog pokreta Srba sa KiM, izjavila je da je užasnuta nasiljem koje se sprovodi nad Momčilom Trajkovićem, presednikom Srpskog nacionalnog foruma. Trajković je juče završio u bolnici nakon što je pre dva dana bio zadržan više od četiri sata na prelazu Merdare.

„Ovo je strašno. Srčani bolesnik, prominentan Srbin sa Kosova, iskreni borac za prava naše zajednice. Zar je ovo zaslužio? Kao lekar, užasnuta sam ovakvim nasiljem“, navela je Trajković na Tviteru.

Trajković je prvobitno zadržan dva sata pri ulasku u centralnu Srbiju, a zatim dva i po sata pri povratku na Kosovo i Metohiju – oba puta od strane srpske policije.

Kako je sam rekao, kod sebe nije imao terapiju koju pije zbog srčanih problema, kao ni insulin koji prima svako veče. Nakon videa snimljenog kada je stigao kući na KiM, Trajković je objavio fotografiju i iz bolnice uz poruku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću.

„Aleksandre Vučiću, u bolnici sam, i dobro sam“, napisao je on.

Kao razlog za zadržavanje, predsednik SNF vidi to što se ne slaže sa stavovima i kosovskom politikom Aleksandra Vučića, koju kritikuje, kao i nameru da organizuje Srpsko nacionalno veće u Gračanici 26. avgusta, koje nije održano usled otkazivanja prostorija lokalnog kulturnog centra.

„Zaprepašćen sam, krivo mi je, teško mi je. Teško mi je što živim u takvoj državi. Moram da kažem da me je bilo sramota kada me kosovski policajac Albanac pitao, jer su oni čitavo vreme pratili da ja čekam tako dugo, zašto su me tako dugo zadržali. Ja sam sagnuo glavu i prećutao jer me je bilo sramota da kažem, nisam želeo da kompromitujem svoju državu. Teško, mnogo mi je teško, ali izdržaću. Jak sam jer se Vučić uplašio Mome Trajkovića, penzionera koji ima 73 godine i on je strah i trepet za Vučića i da bi me smirio on zloupotrebljava službe. Vučiću, nećeš me ućutati dok dišem i dok gledam i dok ti ne odeš u političku prošlost i narod ne ostaviš na miru“, poručio je Trajković, da bi zatim objavio i fotografiju iz bolnice.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari