Zelenović: U subotu ću biti na šetnji jer je dragocena sloboda svakog čoveka, a država je dužna da spreči bilo kakvo nasilje 1Foto: BETAPHOTO/OMS/GRAD SABAC/MO

Država je dužna da spreči bilo kakvo nasilje, kaže za Danas Nebojša Zelenović, narodni poslanik grupe Moramo-Zajedno u Skupštini Srbije.

Peticija sa 27.000 potpisa, u kojoj se traži održavanje šetnje u okviru Evroprajda 2022, predata je danas Vladi Srbije.

Filip Lukić, šef komunikacije Evroprajda Beograd 2022. rekao je da je zahvalan Evropskoj asocijaciji prajdova što je od početka uz njih i što su se samoinicijativno organizovali i prikupili potpise.

Koordinator Evroprajda Goran Miletić obavestio je novinare da je danas nešto pre 9 časova poslat zahtev Ministarstvu unutrašnjih poslova da se za sutra u 17 časova odobri protestna šetnja na trasi od Skupštine Srbije do Ustavnog suda, i potom do stadiona Tašmajdan, gde će biti održan koncert.

„Simbolično ćemo se okupiti ispred Ustavnog suda, a onda ćemo nastavati Bulevarom Kralja Aleksandara, Beogradskom, Ilije Garašanina i onda Tašmajdan“, rekao je Goran Miletić, organizator prajda.

Miletić je rekao da nije bilo nikakvog incidenta protekla četiri dana koliko traje manifestacija, a organizovanjem koncerata na Tašmajdanu, već su učinjeni kompromisi.

Posle zabrana koje smo imali od MUP, dobili smo i „dva šamara“ pravosudnih institucija, rekao je on, aludirajući na saopštenje Upravnog suda u kojem nije rečeno da će brzo odlučiti o njihovom podnesku i saopštenje Tužilaštva koje je najavilo da će prekršajno kažnjavati učesnike i goste Evroprajda.

Vrlo je razočaravajuće od Tužilaštva da nisu pokrenuli istrage ili mere protiv onih koji prete Evroprajdu i najavljuju nasilje, naglasio je on.

– Bilo bi veoma nepametno da vlast ne omogući svojim građanima da održe Europrajd. U subotu ću biti na šetnji zato što je dragocena sloboda svakog čoveka da život nesmetano vodi u skladu sa svojim stvarnim osecanjima. Država je dužna da spreči bilo kakvo nasilje – kaže Zelenović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari